Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν - Η απάντηση της Άγκυρας στον Γιούνκερ

Δεν παίρνουμε εντολές από κανέναν - Η απάντηση της Άγκυρας στον Γιούνκερ

Σκληρή απάντηση από τον  Τούρκο υπουργόςΔικαιοσύνη στον  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  στην αναφορά που έκανε μέσα στην ελληνική Βουλή, για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως μεταδίδει η Miliyet, ο Γκιούλ επεσήμανε: Σε καμία περίπτωση για αυτήν τη σύλληψη, κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική δικαιοσύνη».

Οι δύο στρατιωτικοί,  Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης βρίσκονται σε τουρκικά χέρια από την 1η Μαρτίου του 2018.

Το τουρκικό dirilispostasi.com αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν, ζήτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν λόγω παραβίασης των συνόρων.

Νωρίτερα, από το βήμα της ελληνικής βουλής από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησε από την Αγκυρα να απελευθερώσει «οπωσδήποτε τους δύο Ελληνες», απαντώντας μάλιστα στο επιχείρημα της Τουρκίας ότι δήθεν τίθεται θέμα ασφάλειας:

«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Ελληνες στρατωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο Ελλήνων στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδηποτε να απελευθερωθούν».

 


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα