Νέος μικρός πρίγκιπας στη Βρετανία! Γεννήθηκε ο γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ

Είναι αγόρι! Για την ακρίβεια είναι ένας νέος μικρός πρίγκιπας! Ο Ουίλιαμ και η δούκισσα Κέιτ υποδέχτηκαν χθες το πρωί το τρίτο τους παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι 3,8 κιλών.

Η ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ήταν λιτή, όπως συνηθίζεται, ωστόσο τις τελευταίες ώρες επικρατεί φρενίτιδα μεταξύ των «υπηκόων» της βρετανικής Κοινοπολιτείας, που έσπευσαν να στήσουν μίνι εορταστικές εκδηλώσεις έξω από το νοσοκομείο Σεντ Μαίρη στο κέντρο του Λονδίνου, όπου η Κέιτ γέννησε.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στις πύλες του παλατιού, αφού στήθηκε η επίσημη ανακοίνωση για τα «γεννητούρια», μία παράδοση που κρατάει από το 1837.

Οι μηχανές των φωτογράφων απαθανάτισαν χθες το απόγευμα τον ευτυχή πατέρα, να φεύγει από το νοσοκομείο, λέγοντας: «Επιστρέφω εντός ολίγου». Οντως, εντός λίγων λεπτών επέστρεψε με τα αδελφάκια του νεογέννητου, Τζορτζ και Σάρλοτ (που χαιρετούσε επίμονα δημοσιογράφους και παρευρισκόμενους). Επειτα από τις απαραίτητες «συστάσεις», το πριγκιπικό ζεύγος εμφανίστηκε στην είσοδο του νοσοκομείου και παρουσίασε σε ολόκληρο τον κόσμο το μικρό πρίγκιπα. Λίγο αργότερα, η Κέιτ πήρε εξιτήριο και η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι της, στο Κέσινγκτον.

Με τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια του πρίγκιπα Ουίλιαμ εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο νόμος περί διαδοχής που υπέγραψε η βασίλισσα το 2013. Ετσι, η δευτερότοκη πριγκίπισσα Σάρλοτ θα διατηρήσει τη σειρά της στη διαδοχή, που δεν ανατρέπεται από την άφιξη του νέου αρσενικού μέλους, ενώ αυτομάτως ο πρίγκιπας Χάρι γίνεται ο έκτος στη διαδοχή για το θρόνο.

Το όνομα του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, με τα γραφεία στοιχημάτων να προκρίνουν ως πιθανά τα: Αρθουρ, Αλμπερτ, Φίλιπ, Φρέντερικ και Τζέιμς. Για τα δύο πρώτα τους παιδιά, τον τετράχρονο Τζορτζ και τη δίχρονη Σάρλοτ, το ζευγάρι επέλεξε παραδοσιακά βασιλικά ονόματα. Πάντως, κάποιοι δεν αποκλείουν να δοθεί όνομα από την πλευρά της οικογένειας Μίντλετον ή ίσως κάποιο πιο μοντέρνο και ασυνήθιστο.

Τα θερμά συγχαρητήριά τους έσπευσαν να στείλουν εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Αγγλίας, του πολιτικού κόσμου και άνθρωποι από το χώρο του θεάματος. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν το ζευγάρι, μέσω twitter. Το Βασιλικό Ναυτικό ευχήθηκε στην οικογένεια σχηματίζοντας τη λέξη «αγόρι» σε φρεγάτα που πλέει στον Ειρηνικό, ενώ ο Πύργος Τηλεπικοινωνιών, ένα από τα σημεία-κατατεθέν του Λονδίνου, «φιλοξένησε» πινακίδα «Είναι αγόρι» σε μπλε φόντο, δίνοντας το στίγμα της χθεσινής ημέρας.

Η γέννηση του μικρού ήρθε πάνω στην ώρα για το γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, στις 19 Μαΐου. Η δούκισσα Κέιτ εκτιμάται πως θα παρευρεθεί, όμως πιθανότατα δεν θα μείνει σε όλη τη διάρκεια των εορτασμών, κάτι που θα εξαρτηθεί κυρίως από το πώς θα νιώθει η ίδια και το μωρό. Πάντως τα μεγαλύτερα αδέρφια του νέου μέλους θα είναι παράνυφοι στο γάμο, καθήκοντα που γνωρίζουν καλά, αφού εξασκήθηκαν στο γάμο της Πίπα Μίντλετον, αδερφής της Κέιτ.

Το τελευταίο διάστημα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει πάνω στη βασιλική οικογένεια, που παρά την αρνητική επιρροή του Brexit βλέπουν τη μοναρχία να βιώνει μια μοναδική «αναγέννηση», εξαιτίας της νέας γενιάς γαλαζοαίματων. Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί για τα 92α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία παραβρέθηκε σε συναυλία, παρουσία σχεδόν όλων των μελών της οικογένειας.

Η οικογένεια Μίντλετον φαίνεται πως έχει ακόμη λόγο να χαίρεται, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η αδερφή της Κέιτ, Πίπα Μίντλετον, είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί. Οι εορταστικές ημέρες δεν αναμένεται να τελειώσουν άμεσα αφού στις 29 Απριλίου ο Ουίλιαμ και η Κέιτ συμπληρώνουν επτά χρόνια γάμου, ενώ ήδη οι προετοιμασίες του πριγκιπικού γάμου του Χάρι και της Αμερικανίδας Μέγκαν είναι πυρετώδεις.

Αναμφισβήτητα τα χαρμόσυνα γεγονότα έχουν ενισχύσει το βασιλικό «μπραντ», που παρά τις διάφορες κρίσεις -με ισχυρότερη αυτή του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα- μέσα στις δεκαετίες, παραμένει ισχυρό, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα