Γιλντιρίμ: Η Ελλάδα ασφαλές καταφύγιο για τους εχθρούς της Τουρκίας

Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως «ασφαλές καταφύγιο», όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Πρόσθεσε πως ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει άτομα που η Άγκυρα θεωρεί υποστηρικτές του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 προκαλεί ζημιά στους δεσμούς των δύο χωρών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα άνθρωποι που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οι δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά από αναλόγου ύφους ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που σχολιάζοντας την απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας για «απελευθέρωση» του ενός Τούρκου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδος αποφάσισε την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı, ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει οτι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις στον Τύπο ότι τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθουν και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί ως απλή εφαρμογή σχετικά με τη διάρκεια κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας στην χώρα μας.

Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα