Είναι πόλεμος! Οργή Ρωσίας, Ιράν. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία βομβάρδισαν τα ξημερώματα την Συρία και οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Είναι εικόνες πολέμου.

Τραμπ, Μέι και Μακρόν… πάτησαν το κουμπί και η Συρία βομβαρδίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 14.04.2018. Αυτή ήταν η απάντηση της «δυτικής συμμαχίας» στην φημολογούμενη χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ στην Ντούμα, ακριβώς μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τα πλήγματα που κατέφεραν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Συρία εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού και τα οποία κατήγγειλε "με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα".

"Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους", αναφέρει σε ανακοινωσή του το Κρεμλίνο.

"Η Ρωσία καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας", προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, ανέφερε: "Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες", τόνισε ο Αντόνοφ. "'Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι", πρόσθεσε

Οργισμένη η αντίδραση του Ιράν: Στέλνει ιρανού και εθελοντές στη Συρία

 


Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 71 από τους 103 πυραύλους!

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος.

«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.

Ο στρατηγός Ρουντσκόι δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αμερικανικές ενέργειες στη Συρία έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.

Η κατάσταση στη Δαμασκό και τις άλλες πόλεις της Συρίας είναι τώρα ήρεμη, δήλωσε ακόμη ο ρώσος στρατηγός.

Οι ΗΠΑ εξαπολύουν επίθεση ενάντια στη Συρία σε συνεργασία με την Γαλλία και τη Βρετανία». Αυτή ήταν η πρόταση που «πάγωσε» την παγκόσμια κοινότητα τα ξημερώματα του Σαββάτου,

Όχι επειδή δεν το περιμέναμε. Δεν ήταν αυτό που λέμε «κεραυνός εν αιθρία». Όμως η είδηση μιας στρατιωτικής επιχείρησης, μιας σειράς βομβαρδισμών, ενός πολέμου, αποτελεί πάντοτε ένα σοκ.

ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία κατηγορούν τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Άσαντ πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα.

«Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου. Είναι το έγκλημα ενός τέρατος» είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ όταν ανακοίνωνε τα ξημερώματα (σ.σ. ώρα Ελλάδος) στον αμερικανικό λαό την συντονισμένη επίθεση στην Συρία.

Σύμφωνα με την συριακή κρατική τηλεόραση, αρκετές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό. Αυτόπτες μάρτυρες του πρακτορείου Reuters, ανέφεραν ότι είδαν σύννεφα καπνού στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Η επίθεση διήρκεσε μία ώρα, ωστόσο ο κόσμος παρακολουθεί με κομένη την ανάσα, αφού όλα δείχνουν πως αυτό που συνέβη δεν τελειώνει εδώ.

Οι δυνάμεις που ενεπλάκησαν στον βομβαρδισμό στην Συρία

Το επιτελείο των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων ανέθεσε την αποστολή των βομβαρδισμών σε καταδιωκτικά Rafale, σύμφωνα με ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα απο το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων και την υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Το Λονδίνο χρησιμοποίησε τέσσερα καταδικωκτικά αεροπλάνα Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) εξοπλισμένα με πυραύλους Storm Shadow.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν «διάφορους τύπους πυρομαχικών», μεταξύ των οποίων πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ. Σύμφωνα με το Fox News, χρησιμοποιήθηκαν επίσης βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης B-1.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις διευκρίνισε πως οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν διπλάσια πυρομαχικά απ’ όσα είχαν χρησιμοποιήσει για το αμερικανικό πλήγμα του Απριλίου 2017 εναντίον της στρατιωτικής βάσης του Αλ-Σααϊράτ, κοντά στη Χομς.

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απάντησε, όμως σύμφωνα με το Πεντάγωνο δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες από την αμερικανική πλευρά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα