Βρετανός υπουργός: Βάσει αποδεικτικών στοιχείων η απόφαση για τη Συρία

Βρετανός υπουργός: Βάσει αποδεικτικών στοιχείων η απόφαση για τη Συρία

Η Βρετανία δεν έχει ακόμα καταλήξει σε μια απόφαση για το πώς να απαντήσει στην επίθεση με χημικά που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, προσθέτοντας ότι η όποια κίνηση θα εξεταστεί πολύ προσεκτικά και θα βασίζεται σε αποδείξεις.

«Καμία απόφαση μέχρι στιγμής, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση στις 15.30 (τοπική ώρα) για το συζητήσει», δήλωσε ο υπουργός σε εκδήλωση της Wall Street Journal στο Λονδίνο.

«Η κατάσταση στη Συρία είναι φρικιαστική, η χρήση χημικών όπλων είναι κάτι που ο κόσμος πρέπει να αποτρέψει», δήλωσε. «Αλλά επίσης είναι μια πολύ, πολύ ευαίσθητη περίσταση και πρέπει να κρίνουμε στηριζόμενοι σε μια πολύ προσεκτική, πολύ μελετημένη και πολύ καλά υπολογισμένη βάση».

Ο Ντέιβις, που το 2013 ψήφισε κατά της ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε ότι η τότε απόφασή του στηρίχθηκε στην απουσία ξεκάθαρων αποδείξεων και την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου.

«Σε αυτά τα δύο πράγματα, είμαι βέβαιος, θα λάβουμε σήμερα απάντηση», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα