Ερντογάν κατά Λαβρόφ για το Αφρίν - Πολύ λανθασμένη προσέγγιση

Τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας επέκρινε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ ότι «ο ευκολότερος τρόπος για επάνοδο στην κανονικότητα στην Αφρίν είναι η περιοχή να επανέλθει στον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης».

Για «πολύ λανθασμένη προσέγγιση» έκανε λόγο ο τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στον ρώσο ΥΠΕΞ. «Θα παραδώσουμε την Αφρίν όταν είναι κατάλληλη η ώρα, αλλά η ώρα αυτή εναπόκειται σε εμάς, εμείς θα την προσδιορίσουμε, όχι ο κ. Λαβρόφ» δήλωσε μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα συμφώνησε με τη Μόσχα και την Τεχεράνη το συντονισμό των προσπαθειών τους για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Συρία. Ωστόσο, η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία και υποστηρίζει τους αντάρτες που μάχονται εναντίον του, ενώ ο Άσαντ υποστηρίζεται από τη Ρωσία και το Ιράν.

Η Τουρκία διεξάγει την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία Κλάδος Ελαίας, για την εκδίωξη των Κούρδων μαχητών του YPG και των ισλαμιστών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα