Στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψή ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρίσκεται από σήμερα στην Τουρκία στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα. Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί τόσο με τον τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και τον πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο αναφορικά με την επίσκεψη, ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα εγκαινιάσουν το εργοτάξιο της πρώτης μονάδας του τουρκικού πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικές συνεργασίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών, μετά και την πώληση στην Άγκυρα των ρωσικών πυραύλων S-400.

Στη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν αναμένεται να θιγεί από τον Ρώσο πρόεδρο και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Αυτό τουλάχιστον προσδοκά η Αθήνα, καθώς το ζήτημα τέθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος τον κάλεσε να επισκεφθεί τη χώρα του.

Αύριο, Τετάρτη, θα γίνει τριμερής συνάντηση με την συμμετοχή των προέδρων Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας, χώρες που έχουν δρομολογήσει τη λεγόμενη «Πρωτοβουλία της Αστάνα», η οποία προβλέπει διπλωματική επίλυση του Συριακού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα