Συνελήφθη στη Γερμανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν συνελήφθη από τη γερμανική αστυνομία στα σύνορα με τη Δανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματός του.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του Κάρλας Πουτζντεμόν συνελήφθη όταν εντοπίστηκε σε έλεγχο να διασχίζει τα σύνορα Δανίας - Γερμανίας με αυτοκίνητο και κατεύθυνση το Αμβούργο.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε τον αυτονομιστή πρώην πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιγκ-Χολστάιν βάσει ενός ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει η Ισπανία.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε πως ο Πουτζντεμόν κρατείται κοντά σε έναν τομέα του αυτοκινητοδρόμου Α7 που διέρχεται από το κρατίδιο από την πόλη Φλένσμπουρκ κοντά στα σύνορα με τη Δανία. Η αστυνομία δεν ανέφερε ακριβώς πού κρατείται ο Πουτζντεμόν.

«Η αστυνομία του Σλέσβιγκ-Χολστάιν δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες», αναφέρεται στην αστυνομική ανακοίνωση, εκτός από το ότι ο Πουτζντεμόν συνελήφθη στις 11:19 π.μ. τοπική ώρα (12:19 ώρα Ελλάδας).

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα