Γαλλία: Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα

Νεκρός είναι ο αντισυνταγματάρχης της γαλλικής Χωροφυλακής που είχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη για να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους κατά τις επιθέσεις που έγιναν χθες στη νοτιοδυτική Γαλλία στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

«Ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γάλλος υπουργός.

Με τον θάνατο αυτού του 45χρονου αξιωματικού της Χωροφυλακής, ο οποίος είχε προτείνει τον εαυτό του ως όμηρο στη θέση ανθρώπων που κρατούσε ο Ρεντουάν Λακντίμ, ο δράστης των χθεσινών επιθέσεων, πλέον οι νεκροί αυξήθηκαν σε τέσσερις.

Ο Αρνό Μπελτράμ ανήκε στη Χωροφυλακή του Οντ (νότια Γαλλία) και προηγουμένως είχε διατελέσει διοικητής του λόχου της Αβράνς (δυτική Γαλλία) μέχρι το 2014, πριν γίνει σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικολογίας. Το 2016 προήχθη στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά και τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συμμετάσχει σε μια άσκηση εξομοίωσης φονικού σε σουπερ-μάρκετ της περιοχής, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Depeche du Midi.

Οι δυνάμεις της τάξης εκπαιδεύονται τακτικά μ' αυτόν τον τρόπο για να βελτιώνουν τον τρόπο που επεμβαίνουν σε περίπτωση επίθεσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα