Δικαστήριο ανέβαλε την καταδίκη παιδόφιλου για να προλάβει να πάει διακοπές

Θα νόμιζε κανείς πως η καταδίκη ενός παιδόφιλου που ομολόγησε στη δίκη ότι προσπάθησε να κακοποιήσει ένα παιδί θα ήταν μια απλή και γρήγορη διαδικασία.

Και πως ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα έπεφτε βαρύς και αμείλικτος. Μόνο που στην περίπτωσή μας η δικαιοσύνη έκλεισε προφανώς τα μάτια και τον άφησε να πάει τις διακοπές του πριν την τελική ετυμηγορία, μιας και είχε κανονιστεί ήδη το πράγμα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αυτό ακριβώς συνέβη όμως στον Kristopher Cook που σύρθηκε στο δικαστήριο του Νιούκαστλ της Αγγλίας ομολογώντας πως προσπάθησε να παρασύρει έναν ανήλικο σε ανομολόγητες πράξεις.

Όπως μεταδίδει η «Sun», το δικαστήριο επέτρεψε στον 24χρονο να πάει τις προγραμματισμένες οικογενειακές διακοπές σε θέρετρο της Αγγλίας, καθώς υποφέρει λέει από «μια σειρά από εκπαιδευτικές και συναισθηματικές διαταραχές» και κάτι τέτοιο θα του έκανε καλό.

Ο δικηγόρος του επέμενε να του αποδοθεί η καταδικαστική ετυμηγορία μετά τις διακοπές που είχαν ήδη κανονιστεί, ένα αίτημα που έκανε περιέργως δεκτό η δικαστής Amanda Rippon: «Σε αφήνω ελεύθερο με εγγύηση άνευ όρων ώστε να μπορείς να πας τις διακοπές σου με την οικογένειά σου», του είπε, σημειώνοντας κατόπιν πως «είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις ποινή φυλάκισης».

Η ιστορία εξόργισε οργανώσεις και πολίτες. Χαρακτηριστική εδώ είναι η αντίδραση της ομάδας Dark Justice που δήλωσε στην «Chronicle Live»: «Τι είδους μηνύματα στέλνει αυτό στα θύματα; Του είπαν να πάει και να διασκεδάσει, την ίδια ώρα που κάθε θύμα παιδόφιλου βλέπει τη ζωή του να καταστρέφεται»…

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα