Προκλητικός Ερντογάν: Θα εισβάλουμε και στο βόρειο Ιράκ

Ο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι , οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τουρκία θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις στα ανατολικά της Συρίας, μέχρι αυτές να εκκαθαριστούν πλήρως από τους "εξτρεμιστές" (σ.σ. Κούρδοι μαχητές).

Αυτό δήλωσε  αναφερόμενος για τα στρατιωτικά του σχέδια σε πόλεις του Ιράκ και της Συρίας που συνορεύουν με την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η χώρα του θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις και κατά άλλων περιοχών όπως η Μανμπίτζ, η Καμισλί, η Άιν αλ-Αράμπ και η Ρας αλ-Αίν, όπως μετέδωσε το Reuters.

Επιπλέον, προειδοποίησε πως η Τουρκία θα διευρύνει τις επιχειρήσεις της κατά των Κούρδων μαχητών και στο βόρειο Ιράκ, εάν δεν το πράξει η Βαγδάτη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την κυβέρνηση του Ιράκ να εκκαθαρίσει τους αντάρτες του PKK και απείλησε πως θα εισβάλει «για να τους εκκαθαρίσουμε».

Αναφορικά με την τουρκική εισβολή στο Αφρίν, ο Ερντογάν είπε πως «βάλαμε ένα κόμμα, και Θεού θέλοντoς θα βάλουμε τελεία. Δεν θα περιοριστούμε σε αυτό (σε αυτή την επιχείρηση). Θα υπάρξουν ‘’επεκτάσεις’’. Όλα θα λυθούν… Ο σκοπός μας δεν είναι η εισβολή, αλλά η εκκαθάριση τρομοκρατών από τα σύνορα, και η εξουδετέρωση τρομοκρατικών απειλών για τη χώρα μας».

 

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: