Εκτακτο: Νικητής των ρωσικών εκλογών ο Πούτιν

Εκτακτο: Νικητής των ρωσικών εκλογών ο Πούτιν

Νικητής των ρωσικών προεδρικών εκλογών αναδείχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκεντρώνοντας ποσοστό 71,9%, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για τις ρωσικές εκλογές, με καταμετρημένο το 21,33% των ψήφων.

Νωρίτερα, το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM έδινε στον Πούτιν 73,9%, ενώ ποσοστό 76,3% του δίνει το exit poll του RIA.

Καταγγελίες για νοθεία από τους αντιπάλους του Πούτιν

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και τουλάχιστον μια ΜΚΟ, ανέφεραν παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία. Το μη κυβερνητικό παρατηρητήριο εκλογών Golos, το οποίο δημοσιεύει διαδικτυακά λίστα με εκλογικές παραβάσεις, είχε καταγράψει μέχρι νωρίς το μεσημέρι 1.764.

Σε αυτές περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Και δεν είναι μόνο αυτό: υπάρχουν καταγγελίες πως εργοδότες μεταφέρουν με πούλμαν τους εργαζόμενους στα εκλογικά κέντρα!

Η συντονίστρια της ένωσης εκλογικών παρατηρητών στη Ρωσία Ελένα Μπαμπτσένκοβα από την πλευρά της είπε ότι σε όλη τη χώρα έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί περίπου 250 εκλογικές παραβάσεις.
Προδίδουν οι κάμερες ασφαλείας

Περίπου το 80% των εκλογικών κέντρων παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Και αυτό προκαλεί… σάλο στα social media. Στο twitter έχουν ανέβει πολλά βίντεο που δείχνουν είτε ψηφοφόρους να ρίχνουν πάνω από μια φορά την ψήφο τους στις κάλπες ή κάτι ακόμη πιο σοβαρό.

Σε ένα από τα video αυτά, γυναίκα μέλος της εφορευτικής επιτροπής φαίνεται να παίρνει ψηφοδέλτια από το τραπέζι και να πηγαίνει να τα ρίχνει στην κάλπη. Κοιτώντας φυσικά αν τη… βλέπει κανείς. Λογαριάζει, όμως, χωρίς την κάμερα ασφαλείας!

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα