Τουρκία: Βίντεο εμπλέκει τους 8 τούρκους αξιωματικούς με το πραξικόπημα

Τουρκία: Βίντεο εμπλέκει τους 8 τούρκους αξιωματικούς με το πραξικόπημα

Βίντεο με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, που βρίσκονται στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, στο οποίο φαίνονται να κρατούν όπλα, συμμετέχοντας στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, δόθηκε στη δημοσιότητα, από το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Το βίντεο περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στον φάκελο που έχει σχηματιστεί εις βάρος των εν λόγω αξιωματικών, και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται, πρόκειται για πλάνα από τη συνάντηση, στην οποία οργανώθηκε το πραξικόπημα.

Η Άγκυρα κατηγορεί τους Τούρκους αξιωματικούς για ενεργό εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Στο βίντεο διακρίνονται τρεις από αυτούς να κρατούν όπλα, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο. Οι Τούρκοι Αξιωματικοί κατηγορούνται ότι διέφυγαν ένοπλοι προς το ελικόπτερο και στη συνέχεια μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για πλάνα από κλειστό κύκλωμα σε βάση του τουρκικού στρατού. Διακρίνονται πολλοί αξιωματικοί να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πιστόλια στα χέρια. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως αναφέρει το πρακτορείο, είναι και τρεις από τους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα.

Στο ίδιο βίντεο, στη συνέχεια, διακρίνονται φιλοκαθεστωτικοί άνδρες των ειδικών δυνάμεων να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

Το βίντεο έχει διάρκεια 11 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα και δείχνει πλάνα από τις 14 και τις 15 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας μία ημέρα πριν η ελληνική δικαιοσύνη αποφανθεί για το τρίτο τουρκικό αίτημα περί έκδοσής τους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα