Στο στόχαστρο της Washington Post ο Ερντογάν: Μετατρέπει την Τουρκία σε ολοκληρωτική φυλακή

Στο στόχαστρο της Washington Post ο Ερντογάν: Μετατρέπει την Τουρκία σε ολοκληρωτική φυλακή

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post χαρακτηρίζει, σε άρθρο, την Τουρκία ως μια «θλιβερή φυλακή ολοκληρωτισμού».

«Στην Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το να γράφεις στο twitter έχει μετατραπεί σε έγκλημα και μια ταραγμένη δημοκρατία μετατρέπεται σε δικτατορία. Σταδιακά αλλά αναπόφευκτα, ένα έθνος που κάποτε φιλοδοξούσε να αποτελέσει δείγμα φωτισμένης μετριοπάθειας μετατρέπεται από τον κ. Ερντογάν σε θλιβερή ολοκληρωτική φυλακή. Στο τελευταίο πισωγύρισμα, την περασμένη εβδομάδα, 23 δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για διάστημα δύο έως επτά ετών με ευφάνταστα γελοίες κατηγορίες ότι ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης και ότι είχαν γράψει στο twitter γι 'αυτό. Δύο ακόμη καταδικάστηκαν για μικρότερες κατηγορίες για την υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης» αναφέρει το άρθρο.

Το άρθρο κάνει μια αναδρομή στη λυσσαλέα επίθεση του Ερντογάν σε κάθε τι που θεωρεί εχθρικό. Στον Τύπο, την κυβέρνηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη Δικαιοσύνη και άλλους πυλώνες της τουρκικής κοινωνίας, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στη σύλληψη πάνω από 60.000 ανθρώπων για σχέσεις με τον Γκιουλέν και την απόλυση άλλων 150.000 για τον ίδιο λόγο.

Ο κ. Ερντογάν, στόχος μιας αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, ξεκίνησε μια εκστρατεία καταστολής ενάντια στους εχθρούς του στον τύπο, την κυβέρνηση, τον ακαδημαϊκό κόσμο και τη δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων πυλώνων της τουρκικής κοινωνίας. Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και 150.000 άτομα απολύθηκαν.

Ο συνήγορος δύο δημοσιογράφων, Μπαρίς Τοπούκ είπε: «Κατά τη γνώμη μας, το όνομα της οργάνωσης για την οποία κατηγορούνται οι πελάτες μου λέγεται TTO (Tweetist Terrorist Organization). Δεν υπάρχουν όπλα ή βόμβες, μόνο άρθρα και tweets».

«Οι δίκες αυτές υπογραμμίζουν πόσο μακριά βρίσκεται η Τουρκία από τις Δυτικές Αρχές της Δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έννομη τάξη. Ο κύριος Ερντογάν βηματίζει παράλληλα με τη Ρωσία, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Κούβα. Η δικτατορία του κυρίου Ερντογάν πρέπει να αποκαλυφθεί για αυτό που είναι. Ακόμα κι αν κλείνει τα αυτιά του, οι ΗΠΑ και άλλα έθνη πρέπει να διαμαρτυρηθούν και μάλιστα δυνατά» καταλήγει το άρθρο της εφημερίδας.

Washington Post

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα