Συντριβή ελικοπτέρου στη Νέα Υόρκη: Χαμόγελα πριν την τραγωδία

Συντριβή ελικοπτέρου στη Νέα Υόρκη: Χαμόγελα πριν την τραγωδία

Με πλατύ χαμόγελο στα χείλη ποζάρουν στην κάμερα οι επιβάτες του μοιραίου ελικοπτέρου στιγμές μετά την απογείωσή του.

Ο 26χρονος videojournalist Trevor Cadigan χάρισε το πιο μεγάλο του χαμόγελο στην κάμερα τη στιγμή που το ελικόπτερο αναχωρούσε από το Kearny με το ηλιοβασίλεμα να φαίνεται στον ορίζοντα.

Η πτήση κατέληξε σε τραγωδία 11 λεπτά μετά την απογείωσή της. Το ελικόπτερο έπεσε στο νερό με αποτέλεσμα να πεθάνουν ο Brian McDaniel, η Carla Vallejos Blanco, ένας τουρίστας από την Αργεντινή και δύο μέλη του πληρώματος, οι Daniel Thompson και Tristan Hill. Επέζησε μόνο ο πιλότος Richard Vance.

Η συντριβή έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε εικόνες ντοκουμέντο που κόβουν την ανάσα. Ήταν περίπου 19:00 το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Υόρκη όταν το ελικόπτερο άρχισε να χάνει ύψος και τελικά συνετρίβη στα νερά του ποταμού.

Άγνωστο ακόμα γιατί, ίσως εξαιτίας τεχνικής βλάβης, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση. Έριξε το ελικόπτερο στο ποτάμι. Το σημείο της συντριβής είναι κοντά στο βόρειο άκρο του Ρούζβελτ Άιλαντ.



Ο πιλότος κατάφερε να βγει. Αλλά οι πέντε επιβάτες δεν μπόρεσαν να απεγκλωβιστούν από τους ιμάντες με τους οποίους ήταν δεμένοι. Το ελικόπτερο βυθίστηκε στα νερά του ποταμού, η καμπίνα γέμισε νεκρό και οι επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο.

Το τελευταίο μήνυμα

«Mayday, mayday» ήταν τα πρώτα λόγια του πιλότου όταν κάλεσε τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή. Όταν οι ελεγκτές τον ρώτησαν αν όλα είναι καλά, απάντησε πως μάλλον υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα.

Μόνο που ο άνθρωπος που απάντησε στην κλήση δεν είχε καταλάβει το… επείγον του πράγματος. Γιατί ρώτησε τον πιλότο αν χρειάζεται βοήθεια!

Μερικά λεπτά μετά, το κόκκινο ελικόπτερο Eurocopter AS350, έπεσε στα νερά και χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να βουλιάξει και να παρασύρει στο θάνατο πέντε ζωές.

Nydailynews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα