Οι χώρες - απόπατοι απαιτούν από τον Τραμπ μια συγγνώμη

Οι πρεσβευτές 54 αφρικανικών χωρών στα Ηνωμένα Έθνη αξίωσαν την Παρασκευή, με μια ανακοίνωσή τους σε ασυνήθιστα υψηλό τόνο, να υπάρξει ανάκληση και να ζητηθεί συγγνώμη από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις δηλώσεις που μεταδόθηκε πως έκανε μία ημέρα νωρίτερα όσον αφορά τη μετανάστευση στις ΗΠΑ από χώρες-απόπατους.

Κατόπιν μιας έκτακτης συνεδρίασής της, η ομάδα των πρεσβευτών τόνισε στην κοινή ανακοίνωση ότι είναι «εξαιρετικά σοκαρισμένη» και «καταδικάζει τα σκανδαλώδη, ρατσιστικά και ξενόφοβα» σχόλια που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ και μεταδόθηκαν από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας σάλο.

«Για μια φορά, είμαστε ενωμένοι», ανέφερε ένας από τους αφρικανούς πρεσβευτές, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Απίστευτες δηλώσεις, αυτές οι ρατσιστικές και φασιστικές εκφράσεις, σαν αυτές που χρησιμοποίησε ο Ντόναλτ Τραμπ, ότι οι λαοί μας δεν αξίζουν τίποτα. Πρώτα έρχονται οι απαξιωτικές λέξεις, μετά οι απειλές και μετά έρχεται η δράση.» δήλωσε από τη Βενεζουέλα, ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολας Μαδούρο.

Η κυβέρνηση της Αϊτής, σε επίσημη ανακοίνωση, δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένη και εξοργισμένη» από τα σχόλια που σύμφωνα με δημοσιεύμετα έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος και προσέθεσε ότι «αυτές οι προσβλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις » δεν ταιριάζουν στο αξίωμα του Ντόναλτ Τραμπ.

Με επίσημο τρόπο αντέδρασε και η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ:

«Έχουμε αποστείλει επίσημη επιστολή για να διαμαρτυρηθούμε στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζοντας την αξία των ανθρώπων από το Ελ Σαλβαδόρ και θυμίζοντας ότι συμπατριώτες μας εργάστηκαν στην ανακατασκευή του Πενταγώνου, μετά τις ατυχείς τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001.» δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν.

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: