Τουλάχιστον 10 νεκροί από το πέρασμα της Ίρμα στην Κούβα

Φονικό πέρασμα από την Κούβα έκανε ο κυκλώνας Ίρμα, αφήνοντας πίσω του 10 νεκρούς, όπως αναφέρου οι κουβανικές αρχές. Οι ριπές των ανέμων έφθασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 150 και πλέον χιλιόμετρα/ώρα.

«Μετά το πέρασμα του επικίνδυνου κυκλώνα Ίρμα στην κουβανική επικράτεια, γνωστοποιούμε προς το παρόν την θλιβερή απώλεια 10 ανθρώπινων ζωών, στις επαρχίες Αβάνα, Ματάνσας, Καμαγουέι και Σιέγο ντε Άβιλα», ανέφερε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας σε δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 27 έως και 89 ετών, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Cubadebate. Ηλεκτροπληξία, πτώση από μπαλκόνι πάνω σε λεωφορείο, πνιγμός ή κατάρρευση κατοικιών: τα αίτια των θανάτων ποικίλλουν, υπογραμμίζει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, υπενθυμίζοντας ότι ορισμένα από τα θύματα δεν «υπάκουσαν στις συστάσεις» των αρχών κι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές.2

Προτού κατευθυνθεί προς την Φλόριντα, η Ίρμα προκάλεσε πλημμύρες έως την Αβάνα και πολλές καταστροφές στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της νήσου, σύμφωνα με τις κουβανικές αρχές. Η γεωργία και οι τουριστικές υποδομές μετρούν επίσης ζημιές, συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Σε τροπική καταιγίδα μετατράπηκε ο Ίρμα. Κάτω από το νερό πολλές συνοικίες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα