Μεξικό: Έφτασαν τους 90 οι νεκροί από τον σεισμό

Τουλάχιστον 90 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε  τη νότια ακτή του Μεξικού,  του πιο ισχυρού στην ιστορία της χώρας, ο οποίος έγινε αισθητός από περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους και ταρακούνησε τόσο την πρωτεύουσα όσο και τη Γουατεμάλα.

Σύμφωνα με το σάιτ του διεθνούς CNN, το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανέφερε πολλαπλούς μετασεισμούς, ανάμεσά τους οι έξι πάνω από 5 Ρίχτερ.

Η πλειοψηφία των θανάτων ήταν στην πολιτεία Oaxaca, όπου κατέρρευσαν πολλά σπίτια και κτίρια. Ο κυβερνήτης της Oaxaca δήλωσε το Σάββατο ότι 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία του, σύμφωνα με ανάρτηση τοπικού πρακτορείου στο Twitter.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού έχει, επίσης, αναφέρει 15 θανάτους στην πολιτεία Chiapas και 4 στην πολιτεία Tabasco.

Οι δύο πολιτείες Chiapas και Oaxaca, όπου κατοικούν περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι δύο από τις πιο φτωχές περιοχές του Μεξικού.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται στη χώρα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα