Βαρκελώνη: Νεκρός ο επτάχρονος Julian από την επιθεση στην Καταλονία

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τον θάνατο του επτάχρονο Βρετανο-αυστραλού Julian Cadman, που ήταν αγνοούμενος μετά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Πέμπτης στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με το Skynews, την τραγική είδηση επιβεβαίωσαν οι συγγενείς του. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις συνθήκες του θανάτου του.

Το παιδί βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης με την μητέρα του, η οποία τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και έκτοτε είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Μέλη της οικογένειας του είχαν μεταβεί στην Ισπανία από την Αυστραλία αναζητώντας τον, ενώ η και η Theresa May είχε ανακοινώσει την βρετανική εμπλοκή στις έρευνες αναζήτησής του.

Εντοπίστηκαν 120 φιάλες υγραερίου που προορίζονταν για τρομοκρατικές επιθέσεις

Ο πυρήνας των τζιχαντιστών που ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Καταλονία σχεδίαζε "μία ή περισσότερες επιθέσεις" στη Βαρκελώνη με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου που βρέθηκαν σε ένα σπίτι στο Αλκανάρ, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

"Αρχίζουμε να βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν ο χώρος όπου ετοίμαζαν τα εκρηκτικά για να διαπράξουν μία ή περισσότερες επιθέσεις στην πόλη της Βαρκελώνης", είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν ταυτοποιηθεί δύο πρόσωπα από τα λείψανα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, στο Αλκανάρ, όπου σημειώθηκε έκρηξη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές πιστεύουν πλέον ότι στο φορτηγάκι που παρέσυρε δεκάδες πεζούς στη Λα Ράμπλα της Βαρκελώνη επέβαινε μόνο ένας άνδρας, ο οδηγός του. Τόνισε όμως ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του προσώπου αυτού. Η αστυνομία δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο ο ύποπτος που διαφεύγει και καταζητείται, ο 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ από το Μαρόκο, να μην βρίσκεται πλέον στην Ισπανία αλλά να κατάφερε με κάποιο τρόπο να φύγει στη Γαλλία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ποιός ήταν ο οδηγός του μικρού φορτηγού που σκότωσε 13 ανθρώπους στη Βαρκελόνη και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Πάντως ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας διαβεβαίωσε ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών έχει εξουδετερωθεί και δεν είναι πλέον σε θέση να βλάψει κανέναν. "Εξουδετερώθηκε χάρη στο έργο της αστυνομίας", είπε ο Ζοακίμ Φορν.

capital

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα