Βρετανία: Θα παρουσιάσει πέντε νέα έγγραφα για το Brexit τις ερχόμενες ημέρες

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιοποιήσει πέντε νέα έγγραφα για τις διαπραγματευτικές θέσεις της Βρετανίας όσον αφορά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τις ερχόμενες ημέρες, δήλωσε ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, εν μέσω πληροφοριών που δημοσιεύονται σε ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες οι συνομιλίες Βρετανίας-ΕΕ για μια εμπορική συμφωνία ενδέχεται να καθυστερήσουν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μμε ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις για μια μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθυστερήσουν έως τον Δεκέμβριο.

«Τις ερχόμενες ημέρες θα εξηγήσουμε τη σκέψη μας ακόμη περισσότερο, με πέντε νέα έγγραφα -- όλα είναι μέρος της εργασίας που κάνουμε για να προωθήσουμε τις συνομιλίες, και να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να καταδείξουμε χωρίς αμφιβολία ότι έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε θέματα της αποχώρησης έως τον Οκτώβριο έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις συζητήσεις για τη μελλοντική μας σχέση», δήλωσε ο Ντέιβις στην εφημερίδα Independent.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησαν επίσημα στις 19 Ιουνίου και προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Μαρτίου 2019.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα