Βαρκελώνη: Μάλλον ζωντανός και ελεύθερος ο οδηγός του βαν που σκόρπισε το θάνατο

Μάλλον ζωντανός και ελεύθερος ο οδηγός του βαν που σκόρπισε το θάνατο στη  Las Ramblas της Βαρκελώνης. Η ισπανική αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή πως ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε 14 ανθρώπους,  και τραυμάτισε περισσότερους από 130 μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός και να διαφεύγει!

Mέχρι τώρα, αυτό που γνωρίζαμε ήταν ότι ο 18χρονος Μούσα Ουκαμπίρ, ο οποίος είχε αναγνωριστεί ως ο οδηγός του βαν, ήταν ανάμεσα στους πέντε άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς.

Ο Josep Lluis Trapero, επικεφαλής της αστυνομίας στην βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο οδηγός ήταν ένας από τους πέντε άνδρες που σκοτώθηκαν.

«Είναι ακόμα μια πιθανότητα αλλά, αντίθετα με τέσσερις ώρες πριν, αυτή η πιθανότητα χάνει έδαφος» δήλωσε στην περιφερειακή τηλεόραση.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν οδηγός του βαν κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ.

Ο οδηγός εγκατέλειψε το φορτηγάκι και διέφυγε την Πέμπτη, αφού έπεσε πάνω σε πλήθος, που περπατούσε στον πιο γνωστό δρόμο της Βαρκελώνης, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και τραυματίες, τόσο τουρίστες όσο και ντόπιους.

Ο αρχηγός της Καταλανικής Αστυνομίας επισήμανε ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε ένα σπίτι στην κοινότητα Αλκανάρ, νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, το οποίο ισοπεδώθηκε από έκρηξη την Τετάρτη.

Οι Αρχές υποπτεύονται ότι το κτήριο χρησιμοποιείτο για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών που ενδεχομένως θα χρησιμοποιούνταν σε βομβιστικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στη Βαρκελώνη, αλλά η έκρηξη ανάγκασε τους δράστες να προχωρήσουν σε πιο «πρόχειρες» επιθέσεις.

Την ευθύνη για την επίθεση της Πέμπτης, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που υποστήριξε ότι επρόκειτο για αντίποινα εναντίον των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα