Μέλη ελληνικής οικογένειας μεταξύ των τραυματιών στη Βαρκελώνη

Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό προξενείο στην πόλη, μεταξύ των δεκάδεων τραυματιών βρίσκονται τα μέλη μιας ελληνικής οικογένειας. Η κυρία Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη, ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογενείας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, με την σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρύτερα τραύματα φέρουν τα δύο παιδιά.

Όπως διευκρίνισε το πρωί της Παρασκευής ο ακόλουθος τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ισπανία η γυναίκα είναι Γερμανικής υπηκοότητας παντρεμένη με Έλληνα ενώ τα δύο παιδιά έχουν διπλή υπηκοότητα, Ελληνική και Γερμανική.

Την ίδια ώρα υπηρεσιακά στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα δηλώνουν ρητά ότι έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματισμός μόνο μίας Ελληνίδας από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.  

«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» είπε η κυρία Ζησιμοπούλου και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών. «Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Fernando Turró Homedes, επίτιμου προξένου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ' έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.

Σύμφωνα με την κυρία Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η Ελληνίδα που τραυματίστηκε από την τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη.

Συγγενής της μίλησε στον ΣΚΑΙ και τόνισε πως ήδη έχει χειρουργηθεί αλλά ο κίνδυνος για την ζωή της δεν έχει περάσει ακόμη. Επίσης τόνισε πως έχουν τραυματιστεί και τα δύο παιδιά της οικογένειας και μόνο ο πατέρας είναι καλά στην υγεία του. Αποκάλυψες πως η οικογένεια είχε πάει για διακοπές στην Βαρκελώνη και πως σήμερα ήταν προγραμματισμένη η αναχώρησή τους από εκεί.

«Είκοσι έξι Γάλλοι τραυματίσθηκαν, οι ένδεκα σοβαρά» κατά τη χθεσινή επίθεση στη Βαρκελώνη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν θα μεταβεί σήμερα στη Βαρκελώνη «για να επισκεφθεί τους Γάλλους θύματα αυτής της θρασύδειλης ενέργειας και για να διαβεβαιώσει τον ισπανικό λαό και τις αρχές για την υπόστήριξη τηε Γαλλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών.

Τα θύματα της επίθεσης, οι 13 νεκροί και 100 τραυματίες είναι 18 διαφορετικών εθνικοτήτων, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ισπανίας

Οι αρχές της Καταλονίας ανακοίνωσαν εξάλλου ότι οι νεκροί και οι τραυματίες της επίθεσης προέρχονται από τουλάχιστον 24 χώρες, καθώς το χτύπημα έγινε σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, που άλλωστε αποτελεί τουριστικό προορισμό. Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Ολλανδοί, Αργεντίνοι, Βενεζουελάνοι, Βέλγοι, Αυστραλοί, Ούγγροι, Περουβιανοί, Ρουμάνοι, Ιρλανδοί, Ελληνες, Κουβανοί, Σκοπιανοί, Κινέζοι, Ιταλοί και Αλγερινοί είναι μεταξύ των θυμάτων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ξένου Τύπου, το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι οκτώ Αυστραλοί ήρθαν αντιμέτωποι με τον τρόμο στην Ράμπλας της Βαρκελώνης, συμπεριλαμβανομένων δύο αντρών που τραυματίστηκαν από την τρελή πορεία του φονικού βαν. Η Julie Bishop δήλωσε συγκεκριμένα ότι τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση, τρία άτομα χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ ένας Αυστραλός αγνοείται. Όπως σημείωσε η ίδια κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, «οι έρευνες είναι ενδελεχείς και η συνεργασία με τις Αρχές είναι στενή, προκειμένου να φτάσουμε στα ίχνη του αγνοούμενου».

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι 26 γάλλοι πολίτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στη Βαρκελώνη και οι δύο βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν μεταβαίνει σήμερα στη Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα