Γιατί ινδουιστικοί ναοί και εστιατόρια για χορτοφάγους αρνούνται το νέο χαρτονόμισμα

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει τον τρόπο παραγωγής των νέων χαρτονομισμάτων, παρά τις ανησυχίες κάποιων χορτοφάγων και θρησκευτικών ομάδων για ίχνη από ζωικό λίπος στη σύστασή τους.

Στην ανακοίνωση της τράπεζας εξηγείται πως η μόνη εναλλακτική λύση για τα τραπεζογραμμάτια αξίας πέντε λιρών από πολυμερές είναι η χρήση πιο ακριβών χημικών με βάση το φοινικέλαιο. Όμως οι προμηθευτές της δεν μπορούν να δεσμευθούν πως θα χρησιμοποιούν μόνο φοινικέλαιο που παράγεται με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Πέρυσι, πάνω από 130.000 άνθρωποι υπέγραψαν τη διαδικτυακή αίτηση που καλούσε την κεντρική τράπεζα να σταματήσει να χρησιμοποιεί ζωικά προϊόντα στα τραπεζογραμμάτια, αφότου εντοπίστηκαν μικρές ποσότητες ζωικού λίπους από βοοειδή και πρόβατα στο πρώτο πλαστικό τραπεζογραμμάτιο των πέντε λιρών.

Μάλιστα ορισμένοι ινδουιστικοί ναοί και εστιατόρια για χορτοφάγους αρνούνται να δεχθούν το νέο τραπεζογραμμάτιο, το οποίο απεικονίζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και το οποίο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, είναι πιο ανθεκτικό και δυσκολότερο να παραχαραχθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα