Συναγερμός στο Παρίσι: Σκόπιμη ενέργεια η επίθεση στους στρατιώτες, λέει ο Δήμαρχος

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στρατιώτες στο προάστιο του Παρισιού Λεβαλούα-Περέ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι , ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν στο περιστατικό, τέσσερις από τους οποίους ελαφρά και δύο φέρουν πιο σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του ΙΧ κατάφερε να διαφύγει και οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Οι στρατιώτες που δέχθηκαν επίθεση είναι μέλη της Opération Sentinelle, μιας αντιτρομοκρατικής ομάδας που ξεκίνησε τις περιπολίες στο Παρίσι μετά την τραγωδία του Μπατακλάν.

Ο δήμαρχος του Λεβαλουά, Παρίκ Μπαλκανί, χαρακτηρίζει το περιστατικό ως "σκόπιμη ενέργεια", ωστόσο οι γαλλικές Αρχές δεν κάνουν καμία αναφορά για το αν πρόκειται για επίθεση ή για τροχαίο.

Επισήμως δεν έχει υπάρξει κάποια αναφορά σε τρομοκρατία, ωστόσο ο δήμαρχος της περιοχής ανέφερε πως ένα αυτοκίνητο με έναν άνδρα στο τιμόνι έμοιαζε να περιμένει τι στιγμή που οι στρατιώτες θα βγουν από τον στρατώνα τους για να επιβιβαστούν στο όχημα που θα τους μετέφερε στην υπηρεσία τους, μιλώντας επί της ουσίας για ενέδρα.

Επίσης ο δήμαρχος αποκάλυψε στους αστυνομικούς τη μάρκα του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν ΒΜW.

Οι μαρτυρίες στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν άνδρα οδηγό… ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ακόμη για το περιστατικό.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 09:00 ώρα Ελλάδας και το όχημα αναζητείται, πρόσθεσε η ίδια πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο και η οποία διευκρίνισε πως δεν κινδυνεύει η ζωή των δύο σοβαρά τραυματιών.

Δείτε τις πρώτες εικόνες του Skynews από το σημείο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα