Αφγανιστάν: Επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον οχηματοπομπής του ΝΑΤΟ

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για μια επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο όχημα εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ κοντά στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, η οποία προκάλεσε «θύματα», σύμφωνα με εκπρόσωπο της συμμαχίας. Ένας έμπορος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ο Μοχάμαντ Αζίμ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είδε «τρία πτώματα να ανασύρονται από ένα τεθωρακισμένο όχημα», διευκρινίζοντας ότι η οχηματοπομπή περιλάμβανε συνολικά τρία οχήματα όταν δέχθηκε την επίθεση γύρω στο μεσημέρι (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας).

«Ένα όχημα καιγόταν μετά την επίθεση, λίγο αργότερα προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο», πρόσθεσε. Η επιχείρηση «Αποφασιστική Υποστήριξη επιβεβαιώνει την επίθεση σε μια οχηματοπομπή του ΝΑΤΟ κοντά στην Κανταχάρ.

Η επίθεση αυτή προκάλεσε θύματα», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος της επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και υποσχέθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες «μόλις καταστεί δυνατό».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της επαρχίας, «ένα παγιδευμένο όχημα έπεσε πάνω σε μια αυτοκινητοπομπή των ξένων δυνάμεων γύρω στο μεσημέρι στο Νταμάν», κοντά στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ.

«Προς το παρόν δεν έχουμε άλλες λεπτομέρειες», πρόσθεσε. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ των αμάχων, μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση αυτή με γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα περίπου δύο ώρες αργότερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα