Κάθε μέρα με βίαζε και με έδερνε. Προσπάθησα αρκετές φορές να βάλω τέρμα στη ζωή μου

Σοκάρει η εξομολόγηση μιας ανήλικης, μέλους της θρησκευτικής μειονότητας των Γιαζίντι, η οποία απήχθη και ζούσε κάθε μέρα επί έξι ολόκληρους μήνες στα χέρια ενός τζιχαντιστή του ISIS.

Η Εκλάς, διηγήθηκε ότι την έπιασαν μαζί με άλλες ομοεθνείς της όταν ήταν μόλις 14 ετών. Οι τζιχαντιστές έριξαν κλήρο για να μοιράσουν τα κορίτσια κι εκείνη έπεσε στα χέρια ενός απάνθρωπου, αποκρουστικού εξτρεμιστή.

«Κάθε μέρα με βίαζε και με έδερνε. Κάθε μέρα. Προσπάθησε αρκετές φορές να βάλω τέρμα στη ζωή μου.

Αφού τράβηξε κλήρο, που έγραφε το όνομά μου, ήρθε κάποιος τρομακτικός τύπος, με μακριά μαλλιά. Αηδίαζα και μόνον που τον έβλεπα, φοβόμουν...»

Η ανήλικη κοπέλα είπε ότι η μυρωδιά του βιαστή της ήταν ανυπόφορη και της προξενούσε αηδία. «Ο κόσμος θα αναρρωτιέται πώς μπορώ να λέω την ιστορία μου χωρίς να κλαίω. Πιστέψτε με, όμως, τα δάκρυά μου έχουν στερέψει», πρόσθεσε.

Η Έκλας κατάφερε, ευτυχώς, να αποδράσει κάποια στιγμή που ο βιαστής της είχε πάει να πολεμήσει. Μεταφέρθηκε σε καταυλισμό προσφύγων και τώρα ζει στη Γερμανία, όπου υποβάλλεται σε ψυχιατρική θεραπεία. Το όνειρό της είναι να γίνει δικηγόρος.

Η κοινότητα γιαζίντι είναι μια κουρδόφωνη μειονότητα που διώκεται από τους τζιχαντιστές. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, περίπου 3.200 Γιαζίντι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια του ΙΚ, η πλειονότητά τους στη Συρία. Τα κορίτσια γίνονται σεξουαλικές σκλάβες, ενώ τα αγόρια περνούν από κατήχηση και ακολούθως στέλνονται στη μάχη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα