Νέα μέθοδος απεικόνισης εξαφανισμένων παιδιών: Ελπίδες για να βρεθούν ο Μπεν και η Μαντλίν

Όταν ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε από την Κω όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του, ήταν μόλις 2 ετών. Από τότε έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια και στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει το πώς μπορεί να είναι σήμερα εμφανισιακά. Αυτό δυσκολεύει το έργο της Αστυνομίας αφού, και να συναντήσει κάποιος τον Μπεν στο δρόμο, δε θα καταλάβει καν ότι πρόκειται για το παιδάκι που εξαφανίστηκε τότε..

Μέχρι τώρα κυκλοφορούσαν κάποια σκίτσα του, που έδειχναν -στο περίπου- πώς θα μπορούσε να είναι ο Μπεν σήμερα.

Τώρα όμως οι επιστήμονες προχωρούν ένα βήμα παραπάνω. Με μία νέα μέθοδο, κάνουν μια καινούρια απεικόνιση εξαφανισμένων παιδιών, η οποία μοιάζει να είναι πολύ ακριβής. Τουλάχιστον πολύ πιο ακριβής από εκείνη που χρησιμοποιούσαν οι αρχές μέχρι σήμερα.


Πάρτε μια γεύση από το τεστ που έκαναν οι επιστήμονες. Πήραν αληθινές φωτογραφίες παιδιών που μεγάλωσαν και στη συνέχεια τις σύγκριναν με το δικό τους σκίτσο που έφτιαξαν με το νέο αυτό πρόγραμμα. Όπως θα διαπιστώσετε, το σκίτσο που έφτιαξαν είναι πολύ κοντά -σχεδόν ίδιο σε κάποιες περιπτώσεις- με τις αληθινές φωτογραφίες των παιδιών!

Οι εικόνες με το μαύρο πλαίσιο είναι αυτές που δημιούργησαν οι επιστήμονες ενώ στις διπλανές, βλέπετε τις αληθινές φωτογραφίες των ανθρώπων:

Επόμενο βήμα, ήταν να κάνουν μια νέα επεικόνιση για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια, όπως η μικρή Μαντλίν αλλά και ο Μπεν Νίνταμ.

Έτσι είναι σήμερα ο Μπεν Νίνταμ

Όταν αποφάσισαν να φτιάξουν με τη νέα αυτή μέθοδο, το πώς μπορεί να είναι σήμερα ο Μπεν Νίνταμ, το αποτέλεσμα τους εξέπληξε! Κι αυτό γιατί, οι εικόνες που τους "έδωσε" το νέο αυτό πρόγραμμα, ήταν εντελώς διαφορετικές από αυτές που κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα.

Η νέα απεικόνιση για τον Μπεν ΝίνταμΗ νέα απεικόνιση για τον Μπεν Νίνταμ

Θυμηθείτε τώρα, πώς ήταν οι παλιές εικόνες που είχαν φτιάξει οι αρχές, για το πώς μπορεί να μοιάζει ο Μπεν, με το πέρασμα του χρόνου:

Το γεγονός ότι τα παλιά σκίτσα του Μπεν είναι τόσο διαφορετικά από τα παλιά "δείχνει ότι η υπάρχουσα τεχνολογία δεν είναι όπως θα έπρεπε" σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι ελπίζουν ότι το λογισμικό τους θα μπορέσει να βοηθήσει περιπτώσεις αγνοουμένων.

Για την ακρίβεια, η επιστημονική ομάδα, έχει αναλάβει να κάνει τώρα την απεικόνιση της μικρής Μαντλίν, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει την οικογένειά της που την αναζητά τόσα χρόνια...Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 όταν ήταν τεσσάρων ετών ενώ η οικοιγένεια έκανε διακοπές στην Πορτογαλία.

dailymail

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα