Η Τουρκία θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και σταθερότητας στην Κύπρο

Νομιμοποίηση στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου επί 43 χρόνια επιχειρεί ο Ερντογάν σε μήνυμά του για την μαύρη επέτειο, μιλώντας για τα δεινά του τουρκοκυπριακού λαού και διαβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα παραμείνει απαθής.

Στο μήνυμα με αποδέκτη τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρει: «Πλέον κανείς δεν πρέπει να αναμένει ότι η Τουρκία θα παραμείνει θεατής καθώς ο τουρκοκυπριακός λαός βιώνει δεινά εξαιτίας της διαιώνισης του αδιεξόδου και αντιμετωπίζει περιορισμούς, οι οποίοι δεν έχουν καμία νομική βάση».

Ο Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει πως «Οι Τουρκοκύπριοι παρά τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν έχουν αποδείξει και την σημασία που αποδίδουν στις αρχές της δημοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κάθε είδους πρόβλημα.»

Εμείς δείξαμε καλή θέληση οι άλλοι αδιαλλαξία

Από το μήνυμα του δεν λείπουν οι αναφορές στο ναυάγιο των συνομιλιών στο Γκράν Μοντανά χρεώνοντας στην ελληνική πλευρά την ευθύνη

«Στην ειλικρινή στάση που τηρήσατε και στην καλή θέληση σας η ε/κ πλευρά απάντησε με αδιαλλαξία. Δυστυχώς, για αυτό τον λόγο η Διάσκεψη του Κραν Μοντάνα στην Ελβετία δεν είχε αποτέλεσμα και η διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν οδήγησε σε λύση» τονίζει προς τον κ. Ακιντζί.

Η Τουρκία θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και σταθερότητας στην Κύπρο

Ο κ. Ερντογάν αναφέρει ότι όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της τ/κ πλευράς. Επίσης, ο κ. Ερντογάν τονίζει το εξής: «Η Τουρκία θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης, ελευθερίας και σταθερότητας στο νησί της Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εν τω μεταξύ σήμερα επιστρέφει στην Κύπρο ο διαμεσολαβητής του γγ του ΟΗΕ  για το Κυπριακό κ. Αίντε σε μια προσπάθεια να μείνει «ζωντανή» η διαδικασία για επίλυση του προβλήματος.

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα