Erdogan: Θα επαναφέρουμε τη θανατική ποινή. Πορευόμαστε μόνοι μας

Νέα επίθεση εναντίον της ΕΕ εξαπέλυσε ο Erdogan σήμερα Κυριακή, τονίζοντας πως "η Τουρκία πρέπει να πορευθεί στον δικό της δρόμο", αλλά και πως η κυβέρνησή του θα επαναφέρει τη θανατική ποινή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του για την επέτειο από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, δήλωσε πως οι Βρυξέλλες αρνούνται την ένταξη της χώρας του στο μπλοκ της ΕΕ.

"Η στάση της ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια είναι ξεκάθαρη... 54 χρόνια έχουν περάσει και ακόμη μας βάζουν εμπόδια", είπε φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση της Δύσης από τις διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες έως και την παροχή βοήθειας στο προσφυγικό.

"Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Θα τακτοποιήσουμε μόνοι μας τα πράγματα για τον εαυτό μας", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Erdogan επανήλθε και στο πολυσυζητημένο θέμα της θανατικής ποινής, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνησή του θα επαναφέρει αυτή την ποινή, εάν το κοινοβούλιο την εγκρίνει.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Juncker απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, ξεκαθαρίζοντας πως αν επαναφέρει τη θανατική ποινή, θα τελειώσουν την ίδια στιγμή και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την Τουρκία.

capital

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα