Τον δάγκωσε φίδι και κατέγραψε τον θάνατό του για χάρη της επιστήμης

Τι θα κάνατε αν σας δάγκωνε ένα δηλητηριώδες φίδι; Για τους περισσότερους, η απάντηση θα ήταν να σπεύσετε αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο και να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, για τον Karl Patterson Schmidt, διάσημο ερπετολόγο, η απάντηση ήταν εντελώς διαφορετική...

Τον δάγκωσε το δηλητηριώδες φίδι που βλέπετε στην φωτογραφία, αλλά εκείνος δεν πανικοβλήθηκε από τον επικείμενο θάνατό του. Αποφάσισε να καταγράψει την επίδραση του δηλητηρίου σε μια σειρά καταχωρήσεων ημερολογίου, σχεδόν μέχρι τη στιγμή του θανάτου του μια μέρα αργότερα.

Ο Schmidt δαγκώθηκε από το φίδι στις 25 Σεπτεμβρίου του 1957, όταν κατά την μελέτη που έκανε σε αυτό, το κράτησε με απρόσεκτο τρόπο. Το δηλητηριώδες φίδι, το οποίο υπάρχει μόνο στην υπο-Σαχάρια Αφρική, είχε σταλεί σε αυτόν για ταυτοποίηση, δεδομένου ότι ήταν ο κύριος επιμελητής ζωολογίας στο Field Museum of Natural History στο Σικάγο.

Οι συνάδελφοί του, προσπάθησαν να τον μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά εκείνος αρνήθηκε πεισματικά. Ο Schmidt, που ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα του, έκανε αυτό που για εκείνον ήταν απόλυτα φυσικό... κατέγραψε με επιστημονικό τρόπο όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε σχετικά με τις επιπτώσεις που ένιωθε από το δάγκωμα του φιδιού!

Κάποιοι λένε ότι ίδιος κατάλαβε αμέσως πως τίποτα δεν θα τον έσωζε από το δηλητήριο του εν λόγω φιδιού (ονομάζεται φίδι Boomslang και ανήκει στην οικογένεια των Dispholidus typus), συμφιλιώθηκε άμεσα με την ιδέα του επικείμενου θανάτου του και αποφάσισε μέχρι την τελευταία του στιγμή να αφήσει πίσω του πολύτιμο επιστημονικό έργο και πληροφορίες. Έτσι, κατέγραψε όσα περισσότερα μπορούσε προτού πεθάνει την επόμενη μέρα, 26 Σεπτεμβρίου 1957.

Αυτό που ακολουθεί και μπορείτε να δείτε στο βίντεο, είναι τα σχετικά ήρεμα λόγια ενός άνδρα που υπέκυπτε αργά στις επιδράσεις του δηλητηρίου στο κυκλοφορικό του σύστημα. Το δηλητήριο από ένα φίδι Boomslang σκοτώνει, προκαλώντας τόσους πολλούς μικρούς θρόμβους στο αίμα, που ο οργανισμός χάνει την ικανότητα να πήζει το αίμα και το θύμα αιμορραγεί μέχρι θανάτου. Πέθανε 24 ώρες μετά το δάγκωμα, αιμορραγώντας στους πνεύμονες, τα νεφρά, την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Το βίντεο το επιμελήθηκε η ομάδα του Science Friday, που αποφάσισε να μας βοηθήσει να “δούμε” και μόνοι μας αυτές τις τελευταίες λέξεις και την τελευταία μέρα του ερπετολόγου Karl Patterson Schmidt...

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα