Δεν πέρασαν τους ελέγχους ασφαλείας τα πολυώροφα κτίρια στο Λονδίνο

Είναι «ανησυχητικό» ότι όλα τα πολυώροφα κτίρια που ελέγχθηκαν για εύφλεκτα οικοδομικά υλικά μετά την πυρκαγιά στον πύργο κατοικιών του δυτικού Λονδίνου δεν πέρασαν τους ελέγχους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Εξήντα πολυώροφα κτίρια απέτυχαν στους ελέγχους ασφαλείας με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με αργούς ρυθμούς.

«Σαφώς είναι ανησυχητικό, ανησυχητικό για τους ενοίκους που κατοικούν σε αυτά τα κτίρια», είπε ο εκπρόσωπος στου δημοσιογράφους στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης όπως αναφέρει το Reuters.

«Αυτός είναι και ο λόγος που θέσαμε σε λειτουργία ένα σύστημα με το οποίο μπορούν να πραγματοποιηθούν έλεγχοι πολύ γρήγορα και δια του οποίου οι τοπικές αρχές ενημερώνονται αμέσως όταν προκύπτει θετικό αποτέλεσμα από τον έλεγχο και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα».

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θα πρέπει να φροντίσουν να διενεργηθούν έλεγχοι για πιθανόν εύφλεκτα οικοδομικά υλικά το συντομότερο δυνατόν.

Την Παρασκευή περίπου 4.000 ένοικοι υποχρεώθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους στο βόρειο Λονδίνο, καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία απεφάνθη ότι τα κτίρια που διέμεναν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Το υπουργείο Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι 60 πολυώροφα κτίρια σε 25 κοινότητες δεν πέρασαν τους ελέγχους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα