Ti τρέχει με την υγεία του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, αφού αισθάνθηκε μια αδιαθεσία στη διάρκεια της προσευχής της γιορτής του Φιτρ σε τέμενος της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν δέχθηκε τις φροντίδες γιατρών αφού παρουσίασε «μια σύντομη αδιαθεσία» στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής στο τέμενος Μιμάρ Σινάν.

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, έχασε για λίγο τις αισθήσεις του μέσα στο τζαμί, όμως οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν. Ο Ερντογάν δήλωσε πως παρουσίασε ένα πρόβλημα αρτηριακής πίεσης.

«Δόξα τω Θεώ, συνήλθα γρήγορα. Τώρα αισθάνομαι καλά και θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας», δήλωσε σύμφωνα με το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε πως το απόγευμα θα παραστεί σε τελετή που οργανώνει το κυβερνών κόμμα του για το τέλος του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Τα σενάρια πάντως για την υγεία του Τούρκου Προέδρου το τελευταίο διάστημα είχαν φουντώσει με πολλούς να θυμίζουν την αιφνίδια ακύρωση των προγραμματισμένων, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου, συναντήσεων του με πολλούς ηγέτες , στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απέρριψε ως “τρικ” μία αναφορά σχετικά με αμερικανική υπόσχεση για την επιστροφή των όπλων που έχουν δοθεί στους Κούρδους πολιτοφύλακες (YPG) που μάχονται στα βόρεια της Συρίας, μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

“Αυτοί που σκέφτονται ότι μπορούν να ξεγελάσουν την Τουρκία, δηλώνοντας ότι θα πάρουν πίσω τα όπλα που έχουν δοθεί σε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση, θα καταλάβουν ότι τελικά διαπράττουν ένα λάθος,” είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.
Ο ίδιος, τόνισε ότι η Άγκυρα θα αποδώσει ευθύνες σε όποια πλευρά έδωσε όπλα στο YPG εάν “μία σφαίρα βληθεί κατά της Τουρκίας.”
Η Άγκυρα θεωρεί το YPG ως προέκταση του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο έχει εξεγερθεί κατά της Τουρκίας, στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας από την δεκαετία του 1980.


Υπέρ του Κατάρ ο Ερντογάν

Υπέρ του Κατάρ τάχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την άρνηση της Ντόχα να αποδεχθεί τα αιτήματα των αραβικών κρατών για την άρση του εμπάργκο.

Παράλληλα, ο Ερντογάν απέρριψε τις διεθνείς εκκλήσεις για το κλείσιμο της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Κατάρ, κάνοντας λόγο για «έλλειψη σεβασμού» προς την Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επίσης, ανακοίνωσε πως η Τουρκία προσφέρθηκε να εγκαταστήσει στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία, αλλά η κυβέρνηση του Ριάντ δεν έχει απαντήσει ακόμη.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα