Λονδίνο: Ένα ψυγείο προκάλεσε την πύρινη κόλαση στον πύργο

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο Λονδίνο και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 ανθρώπους ξεκίνησε από έναν ψυγειοκαταψύκτη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η επιθεωρητής της αστυνομίας Φιόνα ΜαΚόρμακ είπε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ψυγειοκαταψύκτη δεν πρόκειται να ανακληθεί και η κατασκευάστρια εταιρεία πραγματοποιεί περαιτέρω ελέγχους.

Επίσης ανακοινώθηκε  ότι τόσο η μόνωση όσο και τα υπόλοιπα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εξωτερική επένδυση του κτιρίου είχαν κριθεί ακατάλληλα σε όλους τους ελέγχους ασφαλείας. Η αστυνομία εξάλλου δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγορίας για ανθρωποκτονία, μεταξύ των άλλων αδικημάτων και κακουργημάτων που έχουν διαπραχθεί.

Η Βρετανή πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο πού διαχειρίστηκαν οι Αρχές την πυρκαγιά στο Grenfell Tower που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 79 ανθρώπων.

Σε ομιλία της από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε: «Η αρχική υποστήριξη που προσφέρθηκε στις οικογένειες δεν ανταποκρίθηκε στο ύψος της περίστασης. Οι τοπικές και εθνικές αρχές δεν έσπευσαν σε βοήθεια με ικανοποιητικό τρόπο τη στιγμή που (οι πολίτες) το χρειάζονταν όσο ποτέ. Ζητάω συγγνώμη για αυτήν την αποτυχία».

Οι επιζώντες από την πυρκαγιά και οι κάτοικοι της συνοικίας καταλογίζουν εδώ και μία εβδομάδα στην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ότι δεν αντιλήφθηκε το μέγεθος της τραγωδίας, με θύματα οικογένειες μεσαίων εισοδημάτων, σε πολλές περιπτώσεις με καταγωγή από ξένες χώρες.

Οι πολίτες εκφράζουν δυσαρέσκεια καθώς η Τερέζα Μέι καθυστέρησε πάρα πολύ να επισκεφθεί την περιοχή, συναντήθηκε μονάχα με πυροσβέστες κι αστυνομικούς, ενώ κατακρίνουν και τις συνθήκες διάσωσης, τις αποζημιώσεις που τους έχουν υποσχεθεί οι αρχές και τον τρόπο μετεγκατάστασής των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα στις φλόγες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα