Ο Oskar Fischinger στο Doodle της Google! Δημιουργήσετε τη δική σας σύνθεση!

Στον Oskar Fischinger (Όσκαρ Φίσινγκερ),είναι αφιερωμένο το σημερινό της doodle η Google, με αφορμή τη συμπλήρωση 117 χρόνων από τη γέννηση του Γερμανού σκηνοθέτη και ζωγράφου, που ήταν από τους πρωτοπόρους των animation και των μουσικών βίντεο στον κινηματογράφο.

Η Google αφιερώνει το σημερινό της ξεχωριστό, Doodle, στον σπουδαίο πρωτοπόρο των animation και των μουσικών βίντεο στον κινηματογράφο. Στο σημερινό Doodle μπορείτε να κάνετε "κλικ" σε διαφορετικά σημεία της οθόνης για να δημιουργήσετε τη δική σας σύνθεση οπτικής μουσικής. Παράλληλα, μπορείτε να αλλάξετε μουσικά ψηφιακά όργανα με τον κέρσορα του ποντικιού σας.

Ο Oskar Fischinger γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1900, στο Γκελχάουζεν, και πέθανε στις 31 Ιανουαρίου 1967 στο Λος Άντζελες.

Έμεινε στην ιστορία, καθώς δημιούργησε μουσικά κινούμενα σχέδια, πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα γραφικά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στην ιστορία έχουν μείνει τα σπέσιαλ εφέ που δημιούργησε για την ταινία, «Woman in the Moon» (Γυναίκα στη Σελήνη), του Fritz Lang, το 1929, αλλά και η μικρού μήκους ταινία animation «Motion Painting No1» (1947), η οποία είναι πλέον εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κινηματογραφικό Μητρώο της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Συνολικά ο Fischinger έκανε περισσότερες από 50 ταινίες μικρού μήκους, ενώ σχεδίασε πάνω από 800 καμβάδες, οι οποίοι κοσμούν μουσεία, πινακοθήκες και διάφορες συλλογές σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

-
Σχολιάστε το άρθρο: