Νεκρός φημισμένος ταυρομάχος στην Ισπανία

Η ταυρομαχία στην Aire Sur L'Adour, στη νοτιοδυτική Γαλλία, έμελλε να είναι η τελευταία για τον φημισμένο Ισπανό ματαντόρ Ιβάν Φαντίνο. Ο 36χρονος ταυρομάχος σκοτώθηκε όταν τα πόδια του μπλέχτηκαν στην κάπα του, παραπάτησε και έπεσε, οπότε και βρέθηκε εκτεθειμένος στη μανία του ερεθισμένου ταύρου.

Ο μαινόμενος ταύρος τού επιτέθηκε, τον κάρφωσε με το κέρατό του στη δεξιά πλευρά και στη συνέχεια τον πέταξε στον αέρα. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά. «Βιαστείτε, πεθαίνω» ήταν τα τελευταία λόγια του στους συναδέλφους που έσπευσαν να τον βοηθήσουν, καθώς σφάδαζε αιμόφυρτος από τους πόνους την ώρα που άλλοι συνάδελφοί του απομάκρυναν τον ταύρο.

Ο Φαντίνο υπήρξε ένας από τους πιο φημισμένους ταυρομάχους της Ισπανίας και ξεκίνησε να ασχολείται με την αμφιλεγόμενη για πολλούς παράδοση των ταυρομαχιών στα 14 χρόνια του. Είναι ο δεύτερος Ισπανός ταυρομάχος που σκοτώνεται τον τελευταίο χρόνο την ώρα της μάχης. Τον περασμένο Ιούλιο είχε σκοτωθεί ο Βίκτορ Μπάριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα