Πορτογαλία: Εικόνες αποκάλυψης ... κάηκαν ζωντανοί 62 άνθρωποι

Στους 62 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών, ενώ δεκάδες οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι από τη δασική πυρκαγιά στη Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα από 100.

Οι εικόνες από drone που δημοσιεύουν το AP και το RT απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής και είναι τουλάχιστον συγκλονιστικές.

Τα περισσότερα από τα θύματα βρέθηκαν μέσα ή κοντά στα αυτοκίνητά τους, αφότου οι φλόγες τους εγκλώβισαν ενώ κινούνταν κοντά σε αυτοκινητόδρομο.

Το πρώτο αναγνωρισμένο θύμα είναι ο 4χρονος Ροντρίγκο Ροζάριο. Η γιαγιά του είπε στην κρατική τηλεόραση ότι το πτώμα του μικρού παιδιού βρέθηκε δίπλα στο αυτοκίνητο του θείου του.

 

Οι γονείς του έλειπαν στο ταξίδι του μέλιτος και εκεί έμαθαν για τον θάνατο του άτυχου αγοριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη τρία παιδιά, ηλικίας από 3 έως 6 ετών, είναι μεταξύ των νεκρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Correio do Manhã, μεταξύ των τραυματιών είναι και μια οκτάχρονη, η οποία βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη της κοντά στην εστία της πυρκαγιάς και έχει υποστεί εγκαύματα, αναφέρει το ant1news.gr.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου σε τέσσερα ταυτόχρονα μέτωπα, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται.

Στην Πορτογαλία επικρατούν συνθήκες καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 βαθμούς, τους ανέμους να πνέουν ισχυροί και κεραυνούς να χτυπούν χωρίς βροχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα