Τα μικρά παιδιά ζωγράφισαν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στον πύργο Γκρενφελ

Συγκλονιστικές είναι οι ζωγραφιές παιδιών που κατάφεραν να σωθούν από τη φονική πυρκαγιά στον πύργο διαμερισμάτων Grenfell στο δυτικό Λονδίνο και στις οποίες αποτυπώνεται ο τρόμος και οι εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της βρετανικής αστυνομίας από την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, 30 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Ο 2χρονος Osmand Shendi είναι ένα από τα παιδιά που έζησαν τον πύρινο εφιάλτη. Όπως φαίνεται στη εικόνα, το 2χρονο αγόρι ζωγράφισε το φλεγόμενο κτίριο, στην κορυφή του οποίου ένας άνθρωπος κουνά ένα πανί ενώ ένας άλλος στην προσπάθεια του να σωθεί βουτά στο κενό.

Η 6χρονη Yohana Yohannes που κατάφερε να βγει από τον πύργο διαμερισμάτων Grenfell μαζί με τους γονείς και τη μικρότερη αδελφή της ζωγράφισε το κτίριο να φλέγεται και δίπλα από την εικόνα έγραψε "Ο πύργος κάηκε. Πολύ κακός ο πύργος και κακής κατασκευής. Δείτε τις ειδήσεις για να μάθετε περισσότερα".

Η μητέρα της 6χρονης δήλωσε στην Telegraph πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι κατάφεραν να σωθούν από τις φλόγες.

"Κοιμόμασταν και ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο, είμαι τυχερή που το άκουσα και δεν το είχα στο αθόρυβο. Ήταν μία συγγενής και μου είπε ότι πρέπει να βγούμε γρήγορα από τον πύργο καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά" είπε η μητέρα της 6χρονης και πρόσθεσε:

"Το κτίριο είχε γεμίσει καπνό, αναπνέαμε με δυσκολία. Είμαστε τυχεροί που σωθήκαμε".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα