Σε ποια χώρα εγινε ο πρώτος γάμος μεταξύ τριών ατόμων;

To 2016 νομιμοποιήθηκε ο γάμος ομοφυλόφιλων. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Τώρα όμως τα πράγματα πήγαν ακόμη παραπέρα αφού η χώρα στην οποία αναφερόμαστε αποφάσισε να γίνει- και έγινε- η πρώτη που αναγνωρίζει επισήμως το γάμο μεταξύ...τριών ατόμων.

Συγκεκριμένα στις αρχές του μήνα αναγνώρισε νομικά μια οικογένεια που αποτελείται από τρεις άνδρες.

«Επιθυμούσαμε να επισημοποιήσουμε το σπίτι μας, την οικογένειά μας. Δεν υπήρχε τίποτε νομικά που να μας αναγνωρίζει ως οικογένεια», δήλωσε ο Βίκτορ Ούγο Πράδα, ένα από τα τρία μέλη αυτής της ένωσης. «Είμαστε μια οικογένεια, μια ‘πολυγαμική’ οικογένεια. Είναι η πρώτη φορά στην Κολομβία», πρόσθεσε. Ναι, η πρωτιά ανήκει στην Κολομβία και αυτοί είναι οι σύζυγοι.

Σε αυτό τον γάμο συμμετέχουν ένας καθηγητής φυσικής αγωγής και ένας δημοσιογράφος, οι οποίοι το 2000 είχαν πραγματοποιήσει τον πρώτο δημόσιο γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων στην Κολομβία.

Αν και αυτού του είδους οι σχέσεις δεν είναι σπάνιες, είναι η πρώτη φορά που «νομιμοποιήθηκαν», εξήγησε ο Γερμάν Ρινκόν Περφέτι, δικηγόρος της ένωσης των ΛΟΑΤ. «Πρόκειται για μια αναγνώριση ότι υπάρχουν και άλλες μορφές οικογένειας», εκτίμησε.

Στην Κολομβία τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά, είτε πρόκειται για τα βιολογικά τέκνα ενός εκ του ζευγαριού, είτε όχι.

flashnews

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: