Βρετανικές εκλογές: Μέι: Θα διατηρήσω τη σταθερότητα - Κόρμπιν: Τερέζα παραιτήσου!

Αντιμέτωπη με τα προβλήματα που της δημιουργεί το πιθανολογούμενο αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών βρίσκεται ήδη η Τερέζα Μέι, καθώς ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής των Εργατικών, ζήτησε ήδη την παραίτησή της στη σκιά των exit polls που δείχνουν επικράτηση των Συντηρητικών χωρίς όμως την απαραίτητη αυτοδυναμία.

Η ίδια ωστόσο στις πρώτες της δηλώσεις μετά την επανεκλογή της στο Βρετανικό Κοινοβούλιο δεν έκανε καμία νύξη για παραίτηση. Αντίθετα τόνισε ότι αν οι Συντηρητικοί έχουν την πλειοψηφία σε έδρες και ψήφους τότε θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα.

Κόρμπιν: Οι πολίτες είπαν «φτάνει πια» με τη λιτότητα

Ξεκάθαρος ως προς τη στόχευση των Εργατικών την επόμενη ημέρα των εκλογών εμφανίστηκε ο Τζέρεμι Κόρμπιν στις δηλώσεις του μετά την επανεκλογή του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

«Η Τερέζα Μέι προκάλεσε τις εκλογές για να βεβαιώσει την εξουσία της αλλά η πολιτική έχει αλλάξει. Οι πολίτες έφτασαν στα όρια τους» είπε χαρακτηριστικά ο Κόρμπιν ζητώντας από την Τερέζα Μέι να παραιτηθεί και να δώσει τη θέση της σε νέα κυβέρνηση.

Αντί για νέα λαϊκή εντολή έχασε έδρες, ψήφους και την εμπιστοσύνη των πολιτών, συμπλήρωσε.

Δήλωσε παράλληλα περήφανος για την προεκλογική εκστρατεία και το πρόγραμμα των Εργατικών.

Ευχαρίστησε τέλος την αστυνομία για το έργο της ειδικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο τονίζοντας ότι αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα σωστά χρηματοδοτούμενο αστυνομικό σώμα.

Μέι: Εφόσον έχουμε την πλειοψηφία είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε τη σταθερότητα

Από την πλευρά της η επικεφαλής των Συντηρητικών δεν έκανε καμία νύξη για παραίτηση στις πρώτες της δηλώσεις μετά την επανεκλογή της στο Βρετανικό Κοινοβούλιο παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα exit polls το κόμμα της δεν εξασφαλίζει την αυτοδυναμία κάνοντας ορατό το ενδεχόμενο του hung parliament.

«Η χώρα χρειάζεται περίοδο σταθερότητας. Αν οι Συντηρητικοί έχουν εξασφαλίσει τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, τότε είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε αυτή τη σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά η Μέι.

Ενδεικτικό της στάσης της ήταν το γεγονός ότι στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητές της: να γίνει σωστά η συμφωνία για το Brexit και να γίνει ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα.

«Πάντα έκανα ό,τι είναι το καλύτερο για τη χώρα» κατέληξε η επικεφαλής των Συντηρητικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα