Με υποχρέωσαν να παντρευτώ το βιαστή μου όταν ήμουν 11 χρονών

Σοκ έχει προκαλέσει η καταγγελία μιας γυναίκας ότι στην ηλικία των 10 (!) ετών βιάστηκε επανειλημμένα από μέλη της εκκλησίας στην οποία ανήκε η οικογένειά της και, όταν έμεινε έγκυος, την υποχρέωσαν να παντρευτεί τον βιαστή της.

Οι παραπάνω καταγγελίες δεν προέρχονται από κάποια «τριτοκοσμική» χώρα, αλλά από μια γυναίκα που ζει στην Φλόριντα και μίλησε στους New York Times, αποκαλύπτοντας, μάλιστα ότι ο γάμος, που έγινε όταν η ίδια ήταν μόλις 11 ετών, έγινε με τη συναίνεση της οικογένειάς της, προκειμένου να προστατευθεί ο άνδρας που τη βίασε.

Μάλιστα, η γυναίκα είπε ότι ο γάμος της την εμπόδισε από το να τελειώσει το σχολείο και την περιόρισε σε ρόλο «μηχανής παραγωγής παιδιών» (έκανε συνολικά εννέα!) και της νοικοκυράς.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ η Φλόριντα είναι μια από τις 27 Πολιτείες στις οποίες επιτρέπεται ο γάμος παιδιών οιασδήποτε ηλικίας, υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης των γονιών τους. Η περίπτωση της γυναίκας η οποία δημοσιοποιήθηκε μετά τον χωρισμό της και την έκδοση ενός βιβλίου, κινητοποίησε το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας της Φλόριντα, και κατατέθηκε νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει το γάμο παιδιών υπό οιεσδήποτε συνθήκες και όρους.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το νομοσχέδιο απορρίφθηκε, ενώ την ίδια τύχη είχε και νομοσχέδιο που επιχειρήθηκε να περάσει από τη Βουλή και τη Γερουσία του Νιου Χαμσάιρ και του Νιου Τζέρσεϊ. Μάλιστα, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ υποστήριξε ότι «μια απαγόρευση χωρίς εξαιρέσεις θα έθιγε την κουλτούρα (!) και τις παραδόσεις κάποιων κοινοτήτων με συγκεκριμένα θρησκευτικά πιστεύω».

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα