Ο Πρώτος Κύριος του Λουξεμβούργου ανάμεσα στις συζύγους των ηγετών του ΝΑΤΟ

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των ηγετών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες συνηθίζεται να πραγματοποιείται άλλη μία συνάντηση: Εκείνη των συζύγων των ηγετών.
Η χθεσινή συνάντηση είχε δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Αρχικά έγινε ο πρώτο crash test ανάμεσα στην πρώτη κυρία της Αμερικής Μελάνια Τραμπ, και την πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ αλλά και μία αλλιώτικη συνάντηση για όλες τις κυρίες. Ο Πρώτος Κύριος του Λουξεμβούργου, ο Γκοτιέ Ντεστενέ, ο οποίος είναι ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, παρευρέθη και αυτός στην συνάντηση και μάλιστα έβγαλε μαζί τους και την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία.

Ο Ντεστενέ στάθηκε χαμογελαστός ανάμεσα στις Πρώτες Κυρίες και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Λίγους μήνες μετά την νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου στο Λουξεμβούργο, ο πρωθυπουργός της χώρας Ξαβιέ Μπετέλ έκανε χρήση του νόμου και παντρεύτηκε τον σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ στις 15 Μαΐου του 2015.
Ο Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος είχε σπουδάσει Ναυτικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μιλάει ελληνικά, είχε συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης με τον Βέλγο σύντροφό του ήδη από το 2010. Η πρόταση γάμου έγινε από από τον Ντεστενέ τον Αύγουστο του 2014.

Ο Μπετέλ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου που δηλώνει ότι είναι ομοφυλόφιλος και ο τρίτος πρωθυπουργός στην Ευρώπη μετά την Τζοάνα Σιγκουροαρντότιρ της Ισλανδίας και τον Ελιο ντι Ρούπο του Βελγίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα