Μάντσεστερ: Μάχη για τη ζωή της δίνει η μητέρα της Σάφι. Φοβάμαι τη στιγμή που θα μάθει

Ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Χριστόπουλος που παρακολουθεί τη μητέρα της 8χρονης που σκοτώθηκε στη βομβιστική επίθεση περιγράφει: Η γυναίκα δεν ξέρει ότι το κοριτσάκι της δεν ζει- Το σώμα της είναι γεμάτο πληγές και θα ξαναμπεί στο χειρουργείο

Διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μάντσεστερ χωρίς να ξέρει ότι το κοριτσάκι της, η 8χρονη Σάφι Ρόουζ, είναι νεκρό, νοσηλεύεται η Λίζα Ρούσσος.

Μεταξύ των γιατρών που την παρακολουθούν είναι ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός Γιώργος Χριστόπουλος ο οποίος μίλησε στο protothema.gr για τα όσα ζει από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο την κατάσταση της Λίζα Ρούσσος, που είχε πάει στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε με τα δύο κορίτσια της.

Ο γιατρός αποκαλύπτει πως το σώμα της  Λίζας Ρούσσος ήταν γεμάτο «τρύπες» από τις βίδες και τα μπουλόνια της βόμβας.

«Η γυναίκα είναι  διασωληνωμένη, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της αλλά δεν έχει ακόμα επαφή με το περιβάλλον. Δεν την έχουμε ξυπνήσει γιατί θα  χειρουργηθεί πάλι τις επόμενες ημέρες  και για αυτό το λόγο δεν γνωρίζει ότι η 8χρονη κορούλα της  δεν ζει πια».

Ο γιατρός σκέπτεται ήδη τη στιγμή που η γυναίκα θα πρέπει να μάθει ότι το παιδί της είναι μεταξύ των θυμάτων της σφαγής των παιδιών του Μάντσεστερ. «Φαντάζομαι ότι μόλις  ανοίξει τα μάτια της και μας ρωτήσει θα μας είναι πολύ επώδυνο να της πούμε την αλήθεια», λέει ο κ.Χριστόπουλος. «Αυτή η μητέρα ήταν μαζί με τα κοριτσάκια της στη συναυλία και  πρέπει να ήταν πολύ κοντά  στο σημείο που έγινε η έκρηξη γιατί πραγματικά ήταν πολυτραυματίας, δηλαδή  το σώμα της ήταν  γεμάτο πληγές και προσπαθούσαμε να βγάλουμε από τις πληγές της βίδες και μπουλόνια. Η κατάστασή της ήταν πολύ σοβαρή. Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι τόσο η ίδια όσο και οι τραυματίες που έφταναν στο νοσοκομείο, γονείς με τα παιδιά τους ήταν χιλιοτρυπημένοι στα σώματά τους  από την έκρηξη. Η κατάσταση ήταν τραγική και σοκαριστική».

Ο Έλληνας γιατρός μίλησε και για την άλλη κόρη της Λίζας Ρούσσος η οποία νοσηλεύεται με τραύματα στο σώμα της. «Όσο για το άλλο κοριτσάκι της νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο και από όσο γνωρίζω δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η  ζωή του».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να αποκατασταθούν οι πληγές των τραυματισμένων από την βομβιστική επίθεση.

 

 

protothema

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα