Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα Γάλλους έχουν θετική γνώμη για Μακρόν και Φιλίπ

Περίπου έξι στους δέκα Γάλλους δηλώνουν ότι έχουν «καλή γνώμη» για τον Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό του Εντουάρ Φιλίπ, μια δημοτικότητα που είναι ανάλογη εκείνης των προκατόχων τους στην αρχή της πενταετούς προεδρικής θητείας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο αρχηγός του κράτους συγκεντρώνει το 62% των «θετικών γνωμών» σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (16% δηλώνουν ότι έχουν «πολύ θετική» γνώμη, το 46% «μάλλον θετική» γνώμη) έναντι 35% που έχουν αρνητική γνώμη (13% δηλώνουν ότι έχουν «πολύ αρνητική» γνώμη, το 22% «μάλλον αρνητική» γνώμη), ενώ το 3% δεν απαντά. Στην αρχή της θητείας τους ο Φρανσουά Ολάντ είχε ποσοστό 61% θετικών γνωμών τον Μάιο του 2012 και ο Νικολά Σαρκοζί 63% πέντε χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση των La Tribune και Orange.

Το ίδιο και για τον Εντουάρ Φιλίπ ο οποίος συγκεντρώνει το 59% των θετικών γνωμών με την άφιξή του στο Ματινιόν (6% δηλώνουν ότι έχουν «πολύ καλή γνώμη», 53% «μάλλον θετική»), έναντι 34% που έχουν αρνητική γνώμη (9% δηλώνουν ότι έχουν «πολύ αρνητική» γνώμη, 25% «μάλλον αρνητική»), ενώ το 7% δεν εκφράζει γνώμη. Η δημοτικότητά του είναι χαμηλότερη εκείνης του Ζαν-Μαρκ Ερό τον Μάιο του 2012 (65%), αλλά κοντά σε εκείνην του Φρανσουά Φιγιόν το 2007 (57%).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα