Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης στην Manchester Arena

Η στιγμή της έκρηξης, στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Μάντσεστερ σκοτώνοντας 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, έχει καταγραφεί σε ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσω των social media.

Πρόκειται για βίντεο που κατέγραψε κάποιο από τα νεαρά παιδιά που είχαν κατακλύσει την Manchester Arena για να παρακολουθήσουν τη συναυλία της αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο εφηβικό κοινό.

Η συναυλία έχει μόλις τελειώσει και οι νεαροί θεατές περιμένουν υπομονετικά στις θέσεις τους ώσπου να έρθει η σειρά τους να εγκαταλείψουν την Manchester Arena, που είναι ο μεγαλύτερος συναυλιακός χώρος της Ευρώπης, και να βρεθούν με τους γονείς τους, που περιμένουν έξω από τον χώρο για να πάνε σπίτια τους.

Τότε ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που σημειώθηκε όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας αποφάσισε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά μετα οποία ήταν ζωσμένος, σκορπίζοντας τον θάνατο.

Την αρχική αμηχανία διαδέχεται ο τρόμος και η κάμερα έχει καταγράψει τον πανικό των εφήβων που, μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έχει συμβεί, τρέχουν ουρλιάζοντας προς την έξοδο για να σωθούν. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα πηδούν και τα κάγκελα, βάζοντας ίσως σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή τους, καθώς κάποιοι πήδησαν από αρκετό ύψος στην προσπάθειά τους να φτάσουν ακόμη γρηγορότερα στην έξοδο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα