Πράκτορας του FBI: Ο γιος του Μπιν Λάντεν είναι έτοιμος για εκδίκηση

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν αναμένεται να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του και είναι έτοιμος να γίνει ο νέος ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Επιστολές που κατασχέθηκαν κατά την επιδρομή που οδήγησε στον θάνατο τον Μπιν Λάντεν δείχνουν ότι ο γιος του, ο Χάμζα, έχει αναλάβει τη συνέχιση της κληρονομιάς του πατέρα του, όπως αποκάλυψε ο Αλί Σουφάν, πρώην πράκτορας του FBI, σε συνέντευξή του στο CBS News.

Στην επιστολή του Χάμζα προς τον πατέρα του αναφέρει ότι «θυμάται κάθε ματιά, κάθε χαμόγελο, κάθε λέξη» που του είπε ποτέ, όπως ανέφερε ο Σουφάν, προσθέτοντας πως νεαρός θεωρεί πως έχει «σφυρηλατηθεί από ατσάλι».

Ο πρώην πράκτορας υπενθυμίζει ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν χρησιμοποιούσε τον γιο του ως εργαλείο προπαγάνδας όταν ήταν μικρός, βάζοντάς τον να πρωταγωνιστεί στα βίντεο της Αλ Κάιντα, είτε κρατώντας όπλα, είτε πανηγυρίζοντας πάνω από ερείπια αμερικάνικου ελικοπτέρου.

Ο πράκτορας προσθέτει ότι ο Χάμζα έχει αρχίσει να ακούγεται σαν τον πατέρα του. «Στο πρόσφατο μήνυμά του θύμισε πολύ τον πατέρα του, χρησιμοποιώντας προτάσεις και ορολογία που χρησιμοποιούσε και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν».

Ο Χαμζά πιστεύεται ότι είναι περίπου 28 ετών και σύμφωνα με τις ΗΠΑ είναι «παγκόσμιος τρομοκράτης».

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Χάμζα έχει δημοσιοποιήσει δύο απειλητικά, ηχητικά μηνύματα με στόχο τις ΗΠΑ.«Βασικά λέει, Αμερικανοί, ερχόμαστε και θα το νιώσετε και θα πάρουμε εκδίκηση γι’ αυτό που κάνατε στον πατέρα μου, το Ιράκ, το Αφγανιστάν. Το θέμα του είναι  η εκδίκηση» καταλήγει ο Σουφάν.

topontiki

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα