Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως με έσωσε ο Θεός

Μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, επιτέλους μια γυναίκα, θύμα βιασμού, κατάφερε να στείλει στην φυλακή τους ανθρώπους που όχι μόνο τη βίασαν, αλλά σκότωσαν και δεκατέσσερα από τα μέλη της οικογένειάς της.

Η ιστορία της Μιλκίς Μπάνο από την Ινδία είναι πραγματικά συγκλονιστική και ο αγώνας τη για την απονομή δικαιοσύνης πραγματικά σπουδαίος, ειδικά σε μια χώρα η οποία δεν φημίζεται για την αντιμετώπιση που έχουν οι γυναίκες.

Η Μπάνο ήταν μόλις 19 ετών το όταν τη επιτέθηκαν μέσα στο σπίτι της, τη βίασαν και την άφησαν να πεθάνει. Όταν έγινε η επίθεση, η Μπάνο ήταν  5 έγκυος.

Μια συμμορία 35 ατόμων επιτέθηκε στην Μπάνο και στο σπίτι της οικογένειάς της. Από την επίθεση πέθαναν 14 μέλη της οικογένειάς της, μεταξύ των θυμάτων ήταν και το παιδί που είχε τότε η Μπάνο, ένα κοριτσάκι 2 ετών.

Όπως δήλωσε η ίδια στο δικαστήριο κάποια στιγμή ξύπνησε γυμνή μέσα στο σπίτι ανάμεσα στους νεκρούς συγγενείς της, δίπλα στην κατακρεουργημένη κόρη της. «Ξύπνησα και κατάλαβα πως ήμουν γυμνή», αναφέρουν οι India Today. «Είδα τα άψυχα σώματα των συγγενών μου να είναι γύρω μου. Φοβήθηκα. Έψαξα παντού για να βρω ένα κομμάτι ύφασμα για να σκεπαστώ», δηλώνει η Μπάνο.

«Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως με έσωσε ο Θεός», είπε κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Η Μπάνο κατάφερε να βρει καταφύγιο σε μια οικογένεια της φυλής, με τον φάκελο της υπόθεσης να κλείνει από την αστυνομία έναν χρόνο μετά, χωρίς να αποδίδεται καμία ευθύνη στους δράστες της επίθεσης.

Μάλιστα, στο αστυνομικό τμήμα που δήλωσε τα όσα έγιναν στο σπίτι της, οι αστυνομικοί την  «απειλούσαν» και την «έδιωχναν», γιατί δεν ήθελαν να εξετασουν την υπόθεσή της.Τότε η Μπάνο, θέλησε να μην αφήσει τα εγκλήματά  ατιμώρητα και να αποφάσισε για πρώτη φορά να φτάσει μέχρι τέλους. Και τότε ξεκίνησε  ο μεγάλος της αγώνας.

Το 2004 η κοπέλα απευθύνθηκε στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μαζί άσκησαν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

 

Ο δικαστικός αγώνας τους κράτησε για 4 χρόνια. Τότε η υπόθεση μεταφέρθηκε σε δικαστήριο στο Μουμπάϊ όπου ασκήθηκε δίωξη κατά 19 ανθρώπων, 6 αστυνομικών και ενός αστυνομικού.

το 2008, έντεκα από τους άντρες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία του βιασμού και της ανθρωποκτονίας. Οι αποφάσεις αυτές τελεσιδίκησαν πριν από λίγες μέρες, όταν το δικαστήριο στο Μουμπάϊ αποφάσισε να μην καταδικάσει 3 από τους 11 σε θανατική ποινή.

Η Μπάνο, μετά από 15 χρόνια αγώνα επιτέλους είχε καταφέρει να δικαιωθεί.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα