Το Μπάκιγχαμ διαψεύδει φήμες οτι υπάρχει θέμα με την υγεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' ή του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, δήλωσε σήμερα πηγή προσκείμενη στα Ανάκτορα στο AFP, ενώ ένα δημοσίευμα έκανε λόγο για "έκτακτη σύσκεψη" στο Μπάκιγχαμ.

Αυτή η καλά πληροφορημένη πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι σύσκεψη με όλο το προσωπικό του βασιλικού οίκου θα πραγματοποιείτο σήμερα, "όπως πραγματοποιούνται διάφορες συσκέψεις ετησίως". "Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", πρόσθεσε η ίδια πηγή, σε σχέση με την υγεία της βασίλισσας που είναι 91 ετών και του κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερου συζύγου της.

Πολλά μέσα ενημέρωσης και διάφοροι περίεργοι ακούγοντας φήμες έφθασαν νωρίς σήμερα το πρωί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄στο Λονδίνο, μετά το άρθρο της Daily Mail που έγραφε για μια "ιδιαίτερα ασυνήθιστη" έκτακτη σύσκεψη.

"'Ηρθα εδώ γιατί ο ξάδελφός μου μού τηλεφώνησε από το Λος Άντζελες και μου είπε ότι κάτι συμβαίνει στα Ανάκτορα", δήλωσε η 40χρονη Αμερικανίδα Κιμ Τατούμ που βρήκε ευκαιρία να βγάλει βόλτα τον σκύλο της λίγο πριν από τις 08.00 ώρα Ελλάδας.

Το προσωπικό της βασίλισσας σε όλη τη χώρα είχε κληθεί στα Ανάκτορα σήμερα εν μέσω φημών "για επικείμενη ανακοίνωση που αφορούσε τη βασίλισσα ή τον δούκα του Εδιμβούργου", τον σύζυγό της, είχε ανακοινώσει η ταμπλόιντ Daily Mail στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Λόρδος Τσάμπερλεϊν, ο ανώτερος αξιωματούχος του βασιλικού οίκου, καθώς και ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας Κρίστοφερ Γκάιντ, αναμένεται να μιλήσουν στο προσωπικό σήμερα το πρωί.

"Παρότι περιστασιακά συγκαλούνται συσκέψεις με το σύνολο του προσωπικού, ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό, την τελευταία στιγμή, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστος και υποδηλώνει ότι κάτι μείζον θα ανακοινωθεί", πρόσθεσε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζονταν.

Η βασίλισσα που έγινε 91 ετών επέστρεψε χθες στο Λονδίνο, μετά την παραμονή της όπως κάνει κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα στον Πύργο Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου. Ο σύζυγός της Φίλιππος θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του τον Ιούνιο. Και οι δύο τους έδειχναν υγιέστατοι χθες, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος εγκαινίασε ένα στάδιο του κρίκετ και η βασίλισσα δέχτηκε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι που πήγε για να την ενημερώσει για τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα