Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Πίστεψα δύο φορές ότι βρέθηκε

Ο πρώην δημοσιογράφος του BBC Clarence Mitchell ξεκίνησε να εργάζεται με τους γονείς της μικρής Μαντλίν, Kate και Gerry McCann από τον πρώτο καιρό της εξαφάνισης της μικρής.

Μετά από 10 χρόνια ο πρώην δημοσιογράφος και επίσημος εκπρόσωπος της οικογένειας McCann λύνει τη σιωπή του και αποκαλύπτει ότι δύο φορές κατά τη διάρκεια των ερευνών για το χαμένο παιδί πίστεψε ότι την είχε εντοπίσει.

Ο ίδιος περιγράφει στην Telegraph τις μοναδικές προκλήσεις που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, και πως μερικές εβδομάδες μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, ταξίδεψε μέχρι την Praia da Luz στην Πορτογαλία για να βοηθήσει την οικογένεια. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει λίγο μετά την άφιξή του, άρχισε να δέχεται περίεργα νυχτερινά τηλεφωνήματα από έναν άνδρα, ο οποίος ισχυριζόταν ότι το κοριτσάκι βρισκόταν σε ένα αγρόκτημα κοντά στη Σεβίλλη.

«Πίστεψα ότι αυτά τα τηλεφωνήματα είχαν να μας δώσουν κάτι. Πίστεψα ότι ήμασταν κοντά. Ωστόσο, η μικρή δεν ήταν εκεί, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις που δεχτήκαμε πληροφορίες από απατεώνες», είπε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

Περιέγραψε μάλιστα και ακόμα ένα περιστατικό, που συνέβη στα τέλη του 2007, όταν Ισπανοί ιδιωτικοί ερευνητές, που εργάζονταν στην υπόθεση, δέχτηκαν πληροφορίες ότι βρισκόταν στο Μαρόκο «ένα κορίτσι με ξανθά μαλλιά που μιλούσε αγγλικά».

Μία γυναίκα η βασική ύποπτος για την εξαφάνιση της;

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες, από τις 3 Μαΐου 2007, όταν η -τότε- τριών ετών Μαντίλ Μακκάν εξαφανίστηκε, ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της σε τουριστικό θέρετρο, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.

Πηγή της αστυνομίας αποκάλυψε πως βασική ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης του κοριτσιού είναι μια γυναίκα, που βρισκόταν κοντά στο τουριστικό θέρετρο, αλλά πλέον δεν ζει στην Πορτογαλία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή η γυναίκα "είναι κλειδί για την υπόθεση", προσθέτοντας πως "ύστερα από μήνες ασταμάτητης δουλειάς και ερευνών, η αστυνομία θα είναι σύντομα σε θέση να δώσει απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα. Οι αστυνομικοί ελπίζουν πως αυτή η γυναίκα μπορεί να οδηγήσει σε μία σύλληψη".

Μετά από 10 χρόνια, οι γονείς της Μαντλίν ελπίζουν ακόμη…

Άσβεστη παραμένει η ελπίδα της οικογένειας ΜακΚαν πως θα καταφέρει να βρει τη μικρή Μαντλίν, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 10 χρόνια από ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο BBC, ο Τζέρι και η Κέιτ ΜακΚάν δηλώνουν αποφασισμένοι πως θα κάνουν «ό,τι χρειαστεί και για όσο χρειαστεί» προκειμένου να βρουν την κορούλα τους.

Στις 3 Μαΐου συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εξαφάνιση του κοριτσιού, μία υπόθεση που πήρε μεγάλη έκταση σε όλον τον κόσμο.

«Κανένας γονιός δε θα εγκατέλειπε την προσπάθεια, παρά μόνο εάν ήταν σίγουρο πως το παιδί είναι νεκρό. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό, επομένως…», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού.

Από την πλευρά της η μητέρα, Κέιτ ΜακΚάν, είπε πως «η ελπίδα μου πως η Μαντλίν είναι ζωντανή δεν είναι μικρότερη από ό,τι ήταν πριν από δέκα χρόνια».

Αμέτρητα σενάρια έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κανένα δεν επιβεβαιώθηκε. Για την ερευνά μέχρι και σήμερα έχουν ληφθεί 1.338 καταθέσεις και ερευνήθηκαν 60 ύποπτα άτομα, αλλά η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να αποκαλύψει τι απέγινε το κορίτσι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα