Βρετανία: Σύλληψη τεσσάρων υπόπτων που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια ενεργή τρομοκρατική συνωμοσία μετά τον πυροβολισμό μιας γυναίκας στη διάρκεια ένοπλης εφόδου σε μια κατοικία στο βόρειο Λονδίνο.

Άνδρες της βρετανικής αστυνομίας πυροβόλησαν μία γυναίκα και συνέλαβαν τέσσερα άτομα στο βόρειο Λονδίνο και το γειτονικό Κέντ κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής έρευνας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη.

Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι παραγγελίας, προετοιμασίας και εκτέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών, ανέφερε η Σκότλαντ Γιάρντ σε γραπτή της δήλωση, προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις δεν συνδέονται με τη σύλληψη στο Ουάιτχολ, το κυβερνητικό κέντρο της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας με μαχαίρια συνελήφθη την Πέμπτη ως ύποπτος προετοιμασίας τρομοκρατικής πράξης κοντά στο γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η γυναίκα που πυροβολήθηκε είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, είπε η αστυνομία. Δεν έχει συλληφθεί ακόμα και βρίσκεται υπό αστυνομική φρούριση στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε τα ονόματα των πέντε, οι οποίοι βρίσκονταν, όπως είπε, υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής ως μέρος μιας συνεχιζόμενης επιχείρησης των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα