Ο Ρόμποκοπ του Πούτιν: Το ρομπότ-φονιάς του ρωσικού στρατού

Ειναι παραπάνω από πασιφανές πως πολλοί επιστήμονες στη Ρωσία ξημεροβραδιάζονταν βλέποντας την ταινία Robocop του Πολ Βερχόφεν.

Αλλιώς δεν εξηγείται πως επιστήμονες του ρωσικού στρατού έχουν... ανέβει πίστα στην ρομποτική του μέλλοντος, έχοντας ήδη αναπτύξει ένα ανδροειδές ονόματι FEDOR (αρχικά για τις λέξεις Final Experimental Demonstration Object Research), το οποίο «εκπαιδεύεται» ώστε να μάθει να πυροβολεί και με τα δύο χέρια.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, ο στόχος των ασκήσεων όπως εκείνη που καταγράφει το βίντεο, είναι να βελτιώσουν τις κινητικές ικανότητες και τις διεργασίες λήψης αποφάσεων του ανδροειδούς.

Τη φωτογραφία του ρομπότ να πυροβολεί δημοσίευσε στο Twitter πριν λίγες μέρες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν με την εξής λεζάντα «Το ρομπότ FEDOR. επιδεικνύει τις ικανότητές του στη χρήση όπλου και με τα δύο χέρια».

Ωστόσο, έσπευσε στη συνέχεια να ξεκαθαρίσει ότι στόχος της ρωσικής κυβέρνησης δεν είναι η δημιουργία ενός... Ρόμποκοπ, αλλά μια τεχνητή νοημοσύνη που θα έχει μεγάλη χρησιμότητα σε πολλούς επιστημονικούς τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι - επίσημα τουλάχιστον - το ρομπότ FEDOR αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε για να αποσταλεί στο διάστημα, σε μια αποστολή που έχει προγραμματιστεί για το 2021.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα